“Onze juwelen zijn nog écht handgemaakt”

J.M.C. Van der Veken is een Belgisch juwelenhuis met een eigen ‘haute joallerie’-atelier. Daarin worden alle juwelen volledig met de hand gemaakt. Die 100 % handgemaakte juwelen zijn dan ook het handelsmerk van J.M.C. Van der Veken, want hiermee bekleedt het juwelenhuis een bijna unieke positie. Op kwaliteit worden geen toegevingen gedaan, elk detail – ook al is het niet zichtbaar – krijgt de nodige aandacht.

Op zoek naar wat de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers drijft en inspireert, legden we hen de Proust-vragenlijst voor. Met vijf van hun antwoorden laten ze u binnenkijken in hun zaak én hun gedachtewereld.

Wat betekent voor u volmaakt geluk?
“In mijn vrije tijd vlieg ik met kleine vliegtuigen. Op een warme zomeravond bij ondergaande zon tussen enkele wolkjes vliegen, dat is voor mij pure gelukzaligheid.”

Als u één ding aan uzelf kon veranderen, wat zou dat dan zijn?
“Ik zou graag wat ordelijker en gestructureerder zijn, dat zou het leven soms wat makkelijker maken. Maar dat schijnt nogal te vloeken met mijn karakter, ik ben namelijk een eerder chaotische geest.”

Wat is uw grootste verwezenlijking?
“Het feit dat wij er nog altijd in slagen om een eigen atelier te behouden waar alle juwelen volledig met de hand worden gemaakt. We dragen artisanaal vakmanschap hoog in het vaandel. Hier worden juwelen gesmeed door echte vakmensen, niet gegoten en nadien bijgevijld. Doordat we al zolang een eigen atelier hebben, verbetert onze knowhow ook voortdurend. Zo blijft ons atelier constant groeien.”

Wat is uw meest dierbare bezit?
“Toen ik afstudeerde kreeg ik van mijn ouders een mooi horloge dat ik bijna elke dag draag. Ik zou niet goedgezind zijn moest ik dat kwijtraken.”

Wat is uw motto?
“Neem mensen en situaties zoals ze zijn en niet zoals je zou willen dat ze zijn.”

 

Lees meer over Antwerp's Most Brilliant

Deel deze pagina: