“Onze stagiairs kregen een gerichte vooropleiding”

Smulders Projects kan de bestelling van stalen fundamenten voor offshore windmolenparken amper bijhouden. De vestiging in Hoboken had in de lente zestien vacatures voor hoogopgeleide technische functies. Maar industriële schilders en eindmonteurs, die vind je niet zomaar.

Daarom ging Smulders in zee met Talentenfabriek. Samen recruteerden ze 16 kandidaten, waarvoor ze een opleidingstraject uittekenden. HR manager Paul Arbijn van Smulders Projects: “Dankzij Talentenfabriek beginnen deze kandidaten met een voorsprong aan hun stage.”

Dunne spoeling

Waar vind je industriële schilders en eindmonteurs?
Paul Arbijn: “Goede vraag. Want wij zaten in de lente met onze handen in het haar. We hadden acht industriële schilders nodig om onze stalen constructies te beschermen tegen bijtend zeewater. En acht eindmonteurs om die constructies te voorzien van ladders, platformen en kranen. We weten uit ervaring dat er veel respons komt op zo’n technische vacatures. Maar de spoeling is vaak heel dun. Dus waren we blij dat Talentenfabriek ons in juni contacteerde, om samen een project uit te tekenen.”

Talentenfabriek contacteerde jullie?
“We kenden elkaar al langer. Soms doen we een beroep op Talentenfabriek om een opleiding te zoeken voor onze vaste, reguliere werkkrachten. Maar voor dit project begonnen we samen vanaf nul.”

Hoe ging dat concreet?
“We beslisten om eerst een vacature via VDAB en uitzendbureaus te lanceren. Daarop kwam –zoals verwacht – veel reactie. Waarna we motivatiegesprekken hielden met de kandidaten en hen technische testen lieten uitvoeren. Zo kwamen we tot een selectie van zestien kandidaten. Zij kregen dan een gerichte opleiding van een maand, die Talentenfabriek organiseerde. Binnenkort beginnen de kandidaten dan aan hun stage in Smulders Hoboken. Zij hebben al een enorme voorsprong op stagiairs bij andere projecten, die we recruteren via de reguliere weg. Want deze kandidaten weten al op voorhand waaraan ze beginnen. En ze zijn er bovendien specifiek voor opgeleid.”

Zoekt u ondersteuning bij het invullen van knelpuntvacatures in uw bedrijf?

Lees hier hoe stad Antwerpen u helpt in uw zoektocht naar geschikt personeel

Deel deze pagina: