“Samen bereik je meer.”

Copyright: Wim Hadermann

Toen duidelijk werd dat oudjaar 2020 geen oudjaar werd zoals normaal, staken Dave Van Radio FG, DJ Licious en Karel hun koppen bijeen. Het resultaat was een spetterend online event van Antwerpen Viert, dat er kwam met hulp van de stad.

Wim, beter bekend als DJ Licious:

“De sector van het uitgaansleven staat al stil sinds de start van de coronacrisis. Toen ook nog oudjaar in het water viel, gingen we in overleg. Eerst met ons drieën, daarna met andere vrienden in het wereldje. Er moest iets gebeuren. Het was de periode van de veelvuldige lockdownfeestjes. Antwerpen had nood aan een positief verhaal wat betreft het uitgaansleven. En dat is Antwerpen Viert geworden: een online en coronaproof feest op oudjaar, met zes gelijktijdige feeds. Het werd een geweldig succes, met een bereik van meer dan 175.000 kijkers.”

Dave van Radio FG:

“Voor ons als Antwerpse radiozender is het nachtleven een belangrijke partner. Ik vond het daarom niet meer dan logisch om dit mee te organiseren. We hadden natuurlijk hulp nodig en het was fijn om te merken dat we bij de stad met open armen ontvangen werden. Hun financiële steun, in de vorm van een thematische toelage, was heel belangrijk. Zelf wilden we hier niets aan verdienen, maar we wilden er wel een topproductie van maken en dat kost geld natuurlijk. Ook qua promotie deed de stad haar duit in het zakje, zo werd onze show gestreamd op hun Facebookpagina.”

Karel, ex-ondernemer die al jaren goed bevriend is met Wim en Dave:

“Dankzij het enthousiaste team van de stad konden we dj-sets opnemen in iconische locaties als de Ruien en het Centraal Station. Het geheim van dit succes? Samenwerking en verbinding.

"Vroeger zouden we dit idee misschien voor onszelf gehouden hebben. Nu hebben we meteen open kaart gespeeld. Samen bereik je meer."

Zeker in onze sector hebben veel mensen het moeilijk en ervaren ze tal van drempels. Durf hulp vragen, dat is ons advies. We zijn in ieder geval heel blij met dit verhaal en kijken al uit naar meer events in de zomer.”

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. Wil je ook genieten van steun van de stad?

Ontdek hier het pakket van steunmaatregelen. 

Sectoren: 
Deel deze pagina: