“Wat we besparen, investeren we in begeleiding”

Copyright: Wim Hadermann

 “We sturen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in de goede richting.” CEO Anneleen Nys is er trots op dat de artikel 60-medewerkers bij FluxGO openbloeien. “Dit geeft een geweldig gevoel.”

Begeleiden en laten groeien

Starten met artikel 60-medewerkers in je bedrijf, hoe doe je dat?

“FluxGO is een sociaal economiebedrijf,” opent Anneleen Nys enthousiast. “We bieden verschillende diensten aan: strijken, naaien, poetsen, groenonderhoud en chauffeursdiensten. Ons hoofddoel: mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Zo omschrijven we het in onze missie en visie, maar vooral het geeft een enorme ‘boost’ voor ons als bedrijf en voor medewerkers zelf.

Het OCMW en de stad Antwerpen helpen ons om dat doel te behalen. Zij selecteren voor ons jaarlijks maximum 24 medewerkers met een artikel 60-statuut, ook wel werkervaringsklanten genoemd. Ze komen voornamelijk terecht in onze poets- en groendienst, waar ze minstens een jaar werken. Na die periode zijn ze klaar voor een carrière. Of bij ons, of bij een andere werkgever. Je ziet die medewerkers in zo’n jaar grote stappen zetten. En dat geeft enorm veel voldoening.”

De stad Antwerpen maakt voor jullie een voorselectie uit de medewerkers. Hoe verloopt het daarna?

Anneleen Nys: “De medewerkers krijgen bij ons begeleiding vanaf dag één. We stellen voor iedereen een individueel stappenplan op. Naarmate het jaar vordert, wordt dat plan complexer. We leggen onze lat hoger.  We verwachten bijvoorbeeld meer zelfstandigheid, maar ook de taken worden moeilijker. Niet alle werkgevers kiezen er voor maar wij bieden naast de begeleiding van de stad ook een doorstroomcoach aan.”

Wat doet jullie doorstroomcoach?

“Zij spreekt geregeld af met de medewerker voor een gesprek: hoe verloopt het werk? Kan je ergens ondersteuning of extra begeleiding gebruiken? Zijn er omstandigheden die zijn werk belemmeren?  Dat gaan we allemaal na. Onze doorstroomcoach bereidt hen ook voor om na dat jaar te gaan solliciteren. OCMW Antwerpen blijft wel juridisch werkgever van de artikel 60-medewerker.”

Krijgen jullie ook begeleiding van de stad?

“Zij volgen onze medewerkers regelmatig op. Terwijl wij meer op het werk zélf focussen, kan de stad Antwerpen-begeleider verder gaan. Zijn er bijvoorbeeld financiële problemen? Dan is hij beter geplaatst om naar een oplossing te zoeken.” 

Inzet

Wat is de meerwaarde voor je bedrijf om samen te werken met werkervaringsklanten? 

“Het is intensief, ook maar het loont. We begeleiden onze mensen met hart en ziel. Er zijn financiële voordelen maar vooral het maatschappelijke aspect is belangrijk voor ons: zij bieden ons hun gewaardeerde inzet én als bedrijf zijn we maar wat trots om ze kansen te geven.

"Je ziet ze letterlijk groeien, en dus vooruitgaan op de werkvloer én in het leven.”

Hebben werkervaringsklanten dezelfde motivatie als andere medewerkers?

“Er is geen doorsnee artikel 60-medewerker. Net als andere personeelsleden, is echt iedereen verschillend. De ene spreekt vloeiend Nederlands omdat hij hier is geboren, de andere kan zich maar moeilijk uitdrukken. De ene torst een zware emotionele rugzak mee, de andere loopt hier fluitend rond. We willen iedereen meekrijgen. Daar slagen we – denk ik – heel goed in. Vooral omdat we een fijne werksfeer creëren. FluxGO is één grote, warme familie. Dat motiveert onze medewerkers. We zien ze vaak met grote stappen vooruit gaan. Daar ben ik ook trots op.”

Zou je het aanraden aan andere bedrijven, waarmee moeten ze rekening houden?

"Ik zou het zeker aanraden aan andere bedrijven. Maar als werkgever moet je er wel bewust van zijn dat deze medewerkers de nodige begeleiding nodig hebben. Ieder heeft zijn spreekwoordelijk rugzakje bij. Deze artikel 60-medewerkers kan je niet inschakelen zoals reguliere medewerkers, toch niet in de beginfase, maar wel op termijn."

 

Aan het woord: medewerker Saddam El Aissati 

“Mijn droomjob? Dat was profvoetballer worden. Daarvoor is het nu wat te laat. (lacht) Ik ben blij dat ik hier bij FluxGO ben terecht gekomen. De sfeer is goed in de poetsploeg en ik leer elke dag bij. Welke producten gebruik je waarvoor? Hoe bedien je poetsmachines? … Anderzijds: ik voel ook dat ik meer in mijn mars heb. Ik wil hier later misschien wel doorgroeien naar begeleider. Of koeltechnieker gaan studeren, dat trekt me ook aan. In een knelpuntberoep vind je altijd werk.”

Sectoren: 
Deel deze pagina: