“Werk Ervaring-Stages zijn een piste naar duurzame groei”

Ali Khairi en Christophe De Mey bij GOMAD - Copyright: Frederik Beyens

Bij Gomad is inclusief ondernemen vanzelfsprekend. Daarom kiezen ze voor Individuele Beroepsopleidingen en WerkErvaringsStages. Daarbij gaan ze uit van de sterktes van hun stagiairs.

 

Gomad is een jonge, groeiende onderneming. Het bedrijf uit Wijnegem produceert een ruim aanbod aan voeding op maat: gegaarde groentecomponenten, lasagnes, sauzen, .... Hun klanten zijn vaak restaurantketens die eenvoudige én verse producten willen aanbieden. Kwaliteit en schaalbaarheid draagt Gomad hoog in het  vaandel. Samen met: inclusief ondernemen.

Gemotiveerde werknemers

In de beginfase had Gomad soms moeite om personeel te vinden. Al snel kozen ze voor Individuele Beroepsopleidingen (IBO) en de WerkErvaringsStages (WES). Hun stagiaires zijn vaak anderstalige nieuwkomers, die doorgaans een laag opleidingsniveau hebben. Voor bestuurder Christophe De Mey zit inclusief ondernemen in het DNA van Gomad: “We gaan niet uit van de zwaktes van onze stagiaires, maar we focussen op wat ze wél kunnen. Op hun creativiteit en hun doorzettingsvermogen. Op hun sterke wil om een stabiele toekomst uit bouwen.”

Minder werknemerskosten, meer omkadering

Een WES-stagiair heeft geen directe kost. Voor een IBO-traject betaal je als werkgever ongeveer de helft van een werknemer met een vast contract. Christophe De Mey: “Dat lijkt op het eerste zicht financieel heel aantrekkelijk. Maar laat me dat ook nuanceren. Want de indirecte kosten mag je niet onderschatten. Als besparingen je enige motivatie zijn, geef je deze stages al snel op.”.

Hoe geraken de stagiaires in contact met Gomad? Dat gebeurt in samenwerking met partners als Randstad Risesmart, VDAB, WaW-Make it Work en Stad Antwerpen. Zij zorgen voor de instroom van de profielen. De stagiaires worden regelmatig ook geëvalueerd. Maar die evaluaties zijn maar een klein stukje van de verklaring waarom het inclusief ondernemerschap bij Gomad zo’n succes is. De hoofdreden, dat is de bijstand die Gomad de stagiaires biedt. Zo heeft Gomad een eigen beeldwoordenboek geschreven. Handig voor op de werkvloer, maar ook tijdens de vele hygiëne-opleidingen die Gomad de werknemers aanbiedt.

Duurzame meerwaarde creëren

Gomad gaat nog een stap verder. Want het biedt de stagiaires en werknemers ook hulp bij zaken die niéts met het werk te maken hebben. Dat vraagt omkadering. En daarvoor zorgt HR-medewerker Anneleen Gilis, met passie en uit filantropische overtuiging. Zij helpt bij huisvesting, eventuele schuldbemiddeling, de aankoop van een eigen woning, een rijbewijs, ... Anneleen Gilis: “Of dat allemaal moét? Natuurlijk niet. Maar wij doen dat graag. Zo merk je des te meer dat je als werkgever een groot verschil maakt. We creëren een duurzame meerwaarde. Voor het bedrijf zelf, maar ook voor de stagiaires, de werknemers én de maatschappij. Het is heel mooi om zien hoe onze stagiairs hier groeien en blijven groeien. Dát is misschien nog het allermooiste aan de stages.”

Iedereen wordt er beter van: onderneming en medewerker

De onderneming Gomad groeide de laatste jaren als een kool. Zitten de WES-stage daar ergens voor tussen? Christophe De Mey: “Ze helpen om de juiste werknemer op de juiste plaats te krijgen. Door de aanvankelijke lage directe kost, kunnen we tijd vrijmaken voor hun opleiding. Daarbij is productiviteit niét vanaf dag 1 het belangrijkste. We moeten zien dat onze stagiaires willen vooruitgaan. Dan zorgen wij voor de rest. Hoe meer mensen we integreren in de maatschappij dankzij waardige arbeid, hoe gelukkiger we ervan worden.”

“Wil je sociaal verantwoord ondernemen? Dan zijn WES en IBO-stages heel interessant.”

Vacuümtrekken en bestickeren

Make it Work selecteerde drie maanden geleden Ali Khairi voor een WES-stage bij Gomad. Randstad RiseSmart deed de begeleiding op de werkvloer. Vandaag is de job van Ali: bereide maaltijden vacuümtrekken en bestickeren. Ali: “Ik kom uit Irak. Daar was ik chauffeur voor een supermarkt. Ondertussen ben ik al bijna zes jaar in België. Ik heb hier al veel jobervaring opgedaan. Zo werkte ik al op de groendienst van maatwerkbedrijf Manus. Ik hou van mijn job bij Gomad, de collega’s zijn heel fijn. Ik hoop dat ik hier na mijn stage kan blijven werken.”

Maak ook met jouw bedrijf het verschil, contacteer onze medewerker van stad Antwerpen: mail naar work@antwerpen.be 

Lees hier meer over voordelige tewerkstellingsinitiatieven.

Sectoren: 
Deel deze pagina: