In 20 dagen met de trein van Antwerpen naar China

Belgisch fruit kan binnen afzienbare tijd rechtstreeks met de trein naar China. De Rail Cargo Group garandeert zijn klanten dat de producten binnen de 20 dagen in steden zoals Chengdu en Chongqing zullen aankomen. Dat is alvast veel sneller dan met het schip en zeker ook veel goedkoper dan met het vliegtuig.

De haven van Antwerpen is ook in vele opzichten een knooppunt van spoorwegtrafiek. Vorig jaar werden liefst 24 miljoen ton goederen vervoerd met de trein. Goederentreinen naar China zijn daarbij een nieuwe optie. De konvooien van de Oostenrijkse Rail Cargo Group zouden dan via Duitsland, Polen, Wit Rusland, Rusland en Kazachstan naar Khorgos rijden. Vandaar gaat het verder richting China.
 
Vooral de Belgische fruitsector is geïnteresseerd in het project van de Rail Cargo Group. Nog voor de winter zou de eerste trein kunnen vertrekken.
 
De goederen zullen vervoerd worden in zogenaamde reefercontainers. Dit zijn containers waarin de temperatuur constant gehouden wordt zodat fruit bv. niet kan bederven. Omdat de spoorbreedtes tussen verschillende landen verschillen moeten de containers aan de grenzen overgeladen worden op andere treinen. Dat zou in telkens in hooguit één dag kunnen gebeuren.
 
 
 
bron: Made in Antwerpen

Deel deze pagina: