22-jarige Anoek wint designwedstrijd

Anoek Dasseville, een 22-jarige studente Grafische en Digitale Media aan de AP Hogeschool Antwerpen, is de winnares van de Friskies Design Challenge. De studente uit Stabroek ontwierp een nieuwe verpakking voor de kattenvoedingsfabrikant en putte daarvoor inspiratie uit het dagelijkse leven van haar kat, Leo.

Anoeks design werd uit maar liefst 300 andere designs geselecteerd. Anoek slaagde erin haar ontwerp te verdedigen in Zwitserland en kaapte zo de overwinning binnen. “Vrolijk, speels, vriendelijk, vol energie, …  Alle elementen die de Friskies kat vertegenwoordigen, komen samen in het schitterende ontwerp van Anoek. Ze slaagt er met glans in om die vertaalslag te maken”, verklaart Deborah Rochtus, Brand Manager bij Purina Nestlé.

Proeven van het bedrijfsleven

Voor de studenten Grafische en Digitale Media was de opdracht ook de ideale manier om van het bedrijfsleven te proeven en praktische ervaring op te doen. Studenten kregen immers de kans om mee te werken aan een reëel project. Opleidingshoofd Wim Lauwers zag hier veel potentieel in voor zijn studenten: “Deelnemen aan de Friskies Design Challenge is een enorme troef voor de CV’s van deze jongeren. Het toont dat ze al een eerste professionele designervaring hebben, mét één van de grootste spelers in de industrie dan nog wel.”

Trots

De ontwerpen van Anoek zullen in het najaar van 2016 ook effectief in de winkelrekken komen te liggen, onder de vorm van een Limited Edition-verpakking. “Ik ben ontzettend trots op deze onderscheiding. Ik heb er hard aan gewerkt en kijk ernaar uit om het ontwerp in de supermarkt te zien liggen. Leo krijgt meteen één van de nieuwe Friskies zakken”, aldus Anoek.

Deel deze pagina: