3 Antwerpse winnaars op Henry van de Velde Awards

In de Brusselse Bozar zijn naar jaarlijkse gewoonte de Henry van de Velde Awards uitgereikt. Sinds 1994 belonen deze designprijzen personen en bedrijven die alle aspecten van design belichamen. Antwerpen was goed vertegenwoordigd. Drie van de tien awards gingen naar Antwerpse bureau's of bedrijven.

Communication Award

De Communication Award ging naar het grafsch drukatelier Kastaar uit Berchem. Het bedrijf opgericht door de ontwerpers An Eisendrath en Stoffel Van den Bergh werkte een origineel plan uit voor de heropening van het Museum Plantin-Moretus. Het bedrijf trok toen met mobiele drukpersen de stad in.


Ecodesign Award

Het Post-Couture Collective ging aan de haal met de Ecodesign Award by Ovam. Met The Post-Couture Collective biedt Martijn van Strien sinds 2015 een alternatief voor het huidig overproducerende modesysteem. Hij richtte het platform in 2015 op met als doel alternatieve productiemethoden voor kleding te ontwikkelen en zo de huidige vervuilende en oneerlijke kledingindustrie te verduurzamen en de kleding betaalbaar en personaliseerbaar te maken. Hiervoor worden moderne productietechnieken zoals lasersnijden en 3D-printen ingezet.


Healthcare Award

De Healthcare Award ging naar de Colli-Pee, een plastuit voor medisch gebruik. Het product werd ontwikkeld dankzij de multidisciplinaire samenwerking tussen het ontwerpbureau Voxdale en medical device bedrijf Novosanis.


 

Lees meer over de Henry van de Velde Awards

Deel deze pagina: