3D Hubs krijgt financiering van Balderton Capital

3D community

3D Hubs, een Nederlandse start-up in de wereld van 3D-printing, heeft in Antwerpen een belangrijke hub met 35 printers. Dat hoogtechnologische aanbod kon het Britse Balderton Capital overtuigen om een participatie te nemen in 3D Hubs. 

Het productieplatform 3D Hubs geeft gebruikers toegang tot 790 lokale 3D-printers, met onder meer een belangrijke hub in Antwerpen waar 35 printers en 298 makers aangesloten zijn. Door dat netwerk wordt 3D-technologie toegankelijk voor elke ontwerper die zijn creaties zelf wil printen.

3D Hubs faciliteert de samenwerking tussen eigenaars en ontwerpers: eigenaars kunnen zich registreren bij hun lokale hub en geven daarbij aan wat hun specialisatie is en aan welke prijs ze een ontwerp kunnen uitprinten. Een gebruiker kiest zelf met welke 3D-printer zijn ontwerp het best tot zijn recht komt.

De grootste hubs bevinden zich momenteel in Amsterdam en Antwerpen, maar ook in de rest van de wereld verenigen eigenaars van 3D-printers zich om zo de toegang tot de technologie te vergemakkelijken. Met de kapitaalinjectie wil het platform uitbreiden naar andere steden wereldwijd.

Balderton gaat er van uit dat de groei van 3D-printing in de toekomst verder zal toenemen. In 2011 werden wereldwijd 23.000 printers verkocht, een stijging van 300% tegenover 2007.

Deel deze pagina: