4.400 vacatures in de Antwerpse haven

De volgende 2,5 jaar zijn er in de haven van Antwerpen dubbel zoveel onderhoudstechnici en monteurs nodig als in 2011. Dat blijkt uit de competentiebarometer van Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport Antwerpen. Talentenstroom moet de vacatures mee invullen.

De bevraging leverde opmerkelijke resultaten op. Er moeten 2510 vacatures worden ingevuld in de industrie en 1892 jobs bij de haven- en logistieke bedrijven. “Dat zijn absolute cijfers die we rechtstreeks uit de antwoorden afleiden. Het werkelijke cijfer voor de hele regio ligt dus nog een stuk hoger”, beklemtoont Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder bij de Kamer van Koophandel.

Haven- en logistieke bedrijven zijn vooral op zoek naar expediteurs, commercieel bedienden, ICT’ers en boekhouders. De top vijf van de belangrijkste knelpuntberoepen blijft min of meer dezelfde.

Uniek job- en opleidingspunt voor haven

Met Talentenstroom werd vorig jaar een job- en opleidingspunt voor de haven en logistiek opgericht. “Dit samenwerkingsverband tussen VDAB, het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, stad Antwerpen, het sectorfonds Logos en Alfaport Antwerpen is voor ons het platform om die matching tussen vraag en aanbod op een goede manier te laten gebeuren”, aldus Walter Van Mechelen, voorzitter van Alfaport Antwerpen. “Op korte termijn moet Talentenstroom mee helpen om die vacatures ingevuld te krijgen.”

“Te weinig jongeren kiezen voor een opleiding die later naar een job in de haven kan leiden. Via Talentenstroom willen wij jongeren die nu nog studeren of nog een studiekeuze moeten maken beter vertrouwd maken met de haven en hen warm maken voor een opleiding die hun kansen op een latere job in de haven vergroot.”

Noden op de arbeidsmarkt

De competentiebarometer is een tweejaarlijkse bevraging bij 170 industriële en logistieke ondernemingen uit de haven. Het onderzoek brengt het aantal werknemers in kaart die bedrijven de volgende jaren nodig zullen hebben.

“Het is al de vijfde keer dat Voka en Alfaport Antwerpen de studie uitvoeren”, zegt Luc Luwel. “De ondernemingen die we bevragen vertegenwoordigen samen meer dan 50% van de directe tewerkstelling in onze regio. De resultaten geven dus een representatief beeld van de knelpuntberoepen en de noden op de arbeidsmarkt.”

Bron: VOKA

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: