5 tips van REDOPAPERS om circulair te ondernemen

De start-up Redopapers haalt papieroverschotten en misprints op bij drukkerijen en herwerkt die tot grafische producten als kalenders, blocnotes, agenda’s en notitieboekjes. Een uitstekende illustratie van een rendabel en duurzaam circulair businessmodel waarmee het duo anderen hoopt te inspireren. Unizo riep Redopapers uit tot het meest verdienstelijke, startende bedrijf van Vlaanderen. Tille Lingier en Linde Luyten geven je graag 5 concrete tips om duurzaam te ondernemen.

1. Hack the system. Maak het circulair

Welke reststroom heb jij binnen je bedrijf? Breng je resten in kaart. Onderzoek of deze voor een ander bedrijf misschien een grondstof kunnen zijn. Jij betaalt niet voor je afval en je kan er misschien iets mee verdienen. Bovendien is iedereen fan van minder afval.

2. Deel je kantoorruimte

Het is gezellig en je kan tips uitwisselen. Je deelt de keuken, de vergaderruimte en de elektriciteitsrekening; een pak minder vaste kosten.

3. Kijk altijd goed rond en wees creatief met materiaal dat je hebt

Wanneer je toch iets nieuws nodig hebt kan je nagaan of dit geleend kan worden. Of misschien is het wel tweedehands te koop? Bij Redopapers hebben we veel dozen nodig voor de verzending van bestellingen via onze webshop. Wij halen ze bij de groentewinkel op de hoek. Want hij zet ze anders wekelijks buiten bij het papierafval.

4. Een duurzame missie maakt beslissen makkelijk

Redopapers zette van bij het begin haar ‘missie’ scherp. Zo veel mogelijk papier redden. Alles handgemaakt en lokaal vervaardigen tot een designproduct. En samenwerken met mensen die vaak buiten het werkveld vallen (sociale tewerkstelling). Door deze duidelijke pijlers wordt beslissingen nemen veel makkelijker.

5. Verminder je milieu-impact, kies voor een duurzaam relatiegeschenk

Bedrijven krijgen een korting wanneer ze kiezen voor een duurzaam alternatief bij Redopapers. Bovendien kunnen de producten gepimpt worden met het logo van de klant. En nice to know: het productieproces creëert werkgelegenheid voor mensen met een handicap. Mail voor meer info naar hello@redopapers.com.

 

Elke week een nieuwe Award Winning Designer, gebracht door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. Wilt u samenwerken met creatives uit Antwerpen? Lees meer op www.apbc.be

Deel deze pagina: