7 nieuwe bedrijven geselecteerd voor de IoT-hub The Beacon

Na een tweede open call werden 7 bedrijven geselecteerd voor The Beacon. Hiermee zijn al 17 bedrijven bekend die vanaf september deel zullen uitmaken van de gloednieuwe business- en innovatiehub met kantoorruimtes voor topbedrijven in Internet of Things (IoT). 

Bij een eerste open call werden al 10 bedrijven geselecteerd. En ook bij de tweede open call voor kantoorruimte kwamen veel kandidaten. Hieruit werden 7 bedrijven geselecteerd die vanaf september samen met 120 onderzoekers van imec en de Universiteit Antwerpen hun intrek zullen nemen in The Beacon.

7 nieuwe IoT-topbedrijven in The Beacon

De bedrijven die de proef doorstonden, zijn Amper Data, Atos, Data Minded, ENGIE Fabricom, Pro Alliance, SyncTrace en The Retail Factory.

  • Amper data ontwikkelt kant- en-klare IoT-oplossingen voor Smart Cities, Industrie 4.0 en de maritieme sector. De start-up houdt daarbij voortdurend rekening met de beveiliging van de gegevens en de privacy van zijn klanten.
  • Atos is een IT-bedrijf met een bewezen track record binnen IoT, in het bijzonder voor Industrie 4.0 en Smart Cities. In The Beacon wil Atos zijn competentiecenter verder uitbouwen met een specifieke focus op IoT, artificiële intelligentie, Big Data en Analytics.
  • Data Minded is een start-up die zich specialiseert in de opslag en verwerking van Big Data op basis van open source- en cloudtechnologie. Vanuit The Beacon wil Data Minded verder inzetten op real-time dataverwerking en, samen met andere partners, schaalbare oplossingen ontwikkelen om informatie van een toenemend aantal apparaten te integreren en ter beschikking te stellen voor analyse.
  • ENGIE Fabricom biedt innovatieve oplossingen aan voor meer efficiënte bedrijven, slimme gebouwen, vlottere en duurzame mobiliteit en slimme steden. In The Beacon wil ENGIE Fabricom samen met start-ups en kenniscentra deel uitmaken van een ecosysteem om baanbrekende IoT-oplossingen te realiseren.
  • Pro Alliance biedt een cloud-platform aan voor de retailsector. Zo kunnen retailers via dit platform in real-time informatie visualiseren en delen, zodat zij bijvoorbeeld efficiënter materiaal kunnen inzetten en vrachten bundelen.
  • SyncTrace specialiseert zich in innovatieve track- & trace systemen en IoT-toepassingen voor mobiliteitstoepassingen. Zo werkt SyncTrace bijvoorbeeld mee aan het collectieve vervoer in de haven van Antwerpen en de Fietsbus.
  • The Retail Factory telt, meet en analyseert het gedrag en de trends van bezoekers- en passanten in winkels, shoppingcenters, steden & gemeenten en op andere openbare plaatsen tijdens bijvoorbeeld evenementen. In The Beacon wil The Retail Factory samenwerkingen opzetten om hun hard- en software verder te ontwikkelen.

Open call

Wilt u ook deel uitmaken van The Beacon? Binnenkort is er een nieuwe en misschien wel laatste call open voor kantoorruimte in The Beacon. Houd zeker www.thebeacon.eu in het oog voor meer informatie.

The Beacon is een realisatie van de Capital of Things-partners - stad Antwerpen, onderzoek- en innovatiehub imec, Havenbedrijf Antwerpen en Universiteit Antwerpen – en de technologiefederatie Agoria. Samen bieden zij een sterk industrieel en logistiek netwerk aan van potentiële klanten, investeerders en partners.

Deel deze pagina: