A.F. VANDEVORST opent eigen winkel in Antwerpen

foto Ronald Stoops

Het ontwerpersduo A.F. Vandevorst opent 19 augustus een flagship store in de Lombardenvest. Het is de eerste winkel in Antwerpen voor het Belgische label. AF-fans staan te trappelen om de nieuwe collectie in eigen stad te zien. 

A.F. VANDEVORST bestaat uit het Belgische modeduo An Vandevorst en Filip Arickx. Ze leren elkaar kennen in 1987 in de Antwerpse Modeacademie. Vandevorst gaat na haar studies aan de slag als eerste assistente van Dries Van Noten. Arickx werkt als freelance designer voor Bikkembergs en andere labels. In 1998 komt het echtpaar voor het eerst samen naar buiten met een modeverhaal en presenteren ze hun eerste collectie A.F. VANDEVORST in Parijs.
Het A.F. Vandevorstgamma omvat een collectie voor dames, inclusief schoenen, accessoires en een aparte lijn 'A Friend'.  De collecties worden verkocht via partnerships met honderden boetieks over heel de wereld. Vorig jaar ging de webshop online. A.F.-fans zijn dol op het spel van keurslijven, gedrapeerde stoffen en het gebruik van materialen als zijde, bont en leer.

Duurste schoenen ter wereld

Hun halfjaarlijkse modeshows tijdens de modeweek in Parijs trekken steevast de aandacht. In 2013 steelt het duo de show op de Hong Kong Business Week of Design. Ze presenteren er kalfslederen laarzen bezet met 38.883 diamantjes, in samenwerking met de Antwerpse diamantsector.

Eindelijk thuis in Antwerpen

Na 15 succesvolle modejaren verrast het duo nu met een eerste Antwerpse flagshipstore. Het interieur gaven ze in handen van Bob Verhelst, de scenograaf die ook tekende voor Katharina Prospect in het MoMu. Voor de VANDEVORST winkel ging hij op een verfrissende manier aan de slag met de iconische motieven van het duo, zoals uniformen en hospitaal.

  • Lombardenvest 20
  • www.afvandevorst.be
  • U kan al watertanden bij het filmpje met de A.F.-silhouetten van deze winter 2014 – 2015.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: