Afstuderende ontwerpers ModeAcademie in WWWSHOWWW

Eindejaarsdéfilé opleiding Mode | Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen

Het traditionele eindejaarsdéfilé van de opleiding Mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen kreeg net als vorig jaar een cybercatwalk boordevol verrassingen. Voorbije zaterdag 19 juni, bracht de Academie met WWWSHOWWW een virtueel modespektakel dat opnieuw een wereldwijde modebijeenkomst werd. De afstudeercollecties van de opleiding Mode worden van 24 tot en met 27 juni nog tentoongesteld in het voomalige Zara-pand aan de Huidevetterstraat 39.

Bekijk de show hier

WWWSHOWWW 2021

De Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen is er weer in geslaagd om de eindejaarcollecties van al haar studenten als WWWSHOWWW in de spotlights te zetten. De show opent met drones die beelden maken van modellen gekleed in ontwerpen van eindejaarsstudenten. De modellen poseren op de daken van bekende Antwerpse gebouwen zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), het justitiepaleis, het havenhuis, de Carolus Borromeus kerk, de oude havenkranen aan de kaaien, het Loodswezen, de Boerentoren, de Watertorens en de hangars op de kaaien. Na deze spectaculaire beelden eindigen de drones in het KMSKA waar de defilé van de Masterstudenten wordt gefilmd.

De show werd 19 juni live uitgezonden met als hoogtepunt de collectie- en videopresentaties van de 20 Masterstudenten. Deze livestream show werd aangevuld met gesprekken tussen zwaargewichten uit de mode-industrie en studenten. In persoonlijke virtuele kamers zijn de ontwerpen van alle studenten van de opleiding Mode nog van dichtbij te bekijken.

Afstudeercollecties tot eind juni te bekijken op locaties in Antwerpen

De afstudeercollecties van de 20 Masterstudenten Mode worden van donderdag 24 tot en met zondag 27 juni fysiek tentoongesteld in de Masters Expo 2021, in het voomalige Zara-pand aan de Huidevetterstraat 39. De afstuderende modeontwerpers zijn Angelika Öllinger, Ania Yelizar, Béla Juttner, Ezio Costa, Giorgia Galfré, Huize You, Ingmar Patton Plusczyk, Jasmin Bandomer, Julie Kegels, Kaya Gayoung Lee, Luca Holzinger, Marc Pengel, Minjae Chang, Mohammed El Marnissi, Nadav Perlman, Nicolas Marchiaro, Priss Niinikoski, Vincent Thürstein, Yentsé Yanze JIN en Zexian Liu.

Ondersteuning van het Stadsmarketingfonds

Voor de productie van de film WWWSHOWWW ontving de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen een toelage via het Stadsmarketingfonds. Deze werd uiteraard toegekend omdat Antwerpen een modestad is en omdat dit filmproject de merkstrategie van stad Antwerpen mee ondersteunt: een creatieve stad die ook crisissen op een creatieve manier aanpakt. De Academie bewijst dit door telkens op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten.

Vraag een toelage voor je project

Heb je een project dat ook de (inter)nationale positionering van de stad versterkt? Dat kan een evenement, een product of een communicatieproject zijn... Elk project dat het merk Antwerpen ondersteunt, kan in aanmerking komen. Misschien ook jouw project. Vraag na of je financiële steun kan krijgen van het stadsmarketingfonds (SMF). 

Meer info en aanvraag indienen doe je via www.antwerpen.be

Toets je project vrijblijvend af via stadsmarketingfonds@antwerpen.be

 

 

 

 

Deel deze pagina: