Antwerp loves diamonds: fonkelende app

Nu het nog even wachten is op het nieuwe internationale diamant- en zilverbeleving aan de Suikerrui, besloot de stad Antwerpen die tijd te overbruggen met een informatieve app. Het werd de gratis Antwerp loves diamonds-app, gecreëerd door de Antwerpse creatieve studio Mirror Mirror en hun technische partner District01.

Tom Besters, Mirror Mirror: “De app vertelt het verhaal van de diamant. Aan alle geïnteresseerden, wereldwijd. Je hoeft er dus niet voor in onze stad te zijn, maar uiteindelijk lokt hij je wel naar hier. Het is een vreemde eend in de bijt, want hoewel de meeste apps eerder praktisch zijn, is dit een informatieve. We zorgden wel voor heel krachtige, hapklare info. Bijvoorbeeld door met factsheets te werken en alles op te delen in categorieën. En met de onderdelen ‘buy diamonds’ en ‘points of interest’ wordt het, door de opsomming van adressen en hotspots, wel iets functioneler.”

Van concept naar app-store

“We willen altijd ‘out of the box’ denken, zodat de app zich onderscheidt van de anderen. Maar natuurlijk mogen we daarbij de technische vereisten en de wensen van de klant niet uit het oog verliezen. Ligt het concept vast? Dan creëren we het conceptuele ontwerp en de content – altijd in samenspraak met de technische partner. Daarna volgt de back-end en front-end development: het eerste valt te vergelijken met het magazijn van een winkel, dat we vol stoppen. Het tweede met de etalage die je daadwerkelijk te zien krijgt. Dan is het tijd voor de technische test-runs bij IOS en Android. Daarna laten we een hoop mensen los op de testversie, zij letten op esthetische, taalkundige en praktische details. Na nog een paar weken fine-tuning en updaten, belandt de app dan eindelijk in de stores. In totaal werkte een team van tien man een aantal maanden aan deze app.”

Gespecialiseerde teams

“Mirror Mirror is een visueel creatieve studio – sterk in design, maar niet in de technische uitwerking. Daarom werken we samen met sterke partners, zoals het technische bureau District01. In plaats van van alles een beetje te weten, vinden wij het belangrijk om van één ding veel te weten. Zo krijg je straffe projectteams, waarvan de delen uitblinken door hun specialisatie. We zijn ook niet aan ons proefstuk toe: we creëerden bijvoorbeeld ook de Fashion in Antwerp-app.”

App mét visie

“Of elke organisatie nu met een app op de proppen moet komen? Wat mij betreft niet. Net zoals niet ieder bedrijf baat heeft bij een grote website, of sterke aanwezigheid op de sociale media. Maar het kán wel zin hebben als de context en de reden erachter kloppen. Vaak merk je dat apps hun nut pas echt bewijzen als ze heel functioneel zijn, of als ze een langetermijnvisie hebben. Zoals de Antwerp loves diamonds-app: vandaag is het nog een informatieve tool die we inzetten in afwachting van het nieuwe internationale diamant- en zilverbeleving, daarna kan hij zich omvormen tot een app die de museumbeleving zal ondersteunen. Een slimme zet, dus!”
 

 

Sectoren: 
Deel deze pagina: