Antwerp Management School geeft masterclasses voor start-ups

In september trapte de Antwerp Management School de Master Class Investor Readiness af, de eerste in het rijtje van drie masterclasses. 17 start-ups volgden deze masterclass en 14 namen deel aan de finale Investor Readiness pitching sessies.

In november gaan de Master Class Organisation Readiness en de Master Class Personal Readiness van start. Startersstimuleringsprogramma’s als Telenet Idealabs en Bryo helpen ondernemers heel goed over de startdrempel heen. Daarna, namelijk tijdens hun eerste groeifase kampen heel wat startups met 3 problemen die de Master Classes met een diepgaande & hands-on opleiding oplossen :

  • Om investeerders te overtuigen ontbreken de pitching skills, en de skills om financiële data correct op te bouwen en als werkinstrument te hanteren
  • Het ontbreekt aan een consistente groeistrategie, incl de keuzes en prioriteiten die dat met zich meebrengt, en ook aan efficiënte processen en opvolging
  • De skills van de ondernemer en het ondernemersteam bij de opstart volstaan niet bij de groei en moeten verder ontwikkeld of aangevuld worden.

Drie bekende namen uit startup-land treden op in de Master Classes: Jurgen Ingels (Smartfin Capital), Frank Maene (Volta Ventures) en Omar Mohout (Sirris). Ondernemers die een professorenpet opzetten, het is ongebruikelijk in België, maar in Henley (UK) en op een paar plaatsen in de VS worden ‘Investor Readiness’-programma’s aangeboden voor ondernemers op zoek naar kapitaal. 
Startups met interesse in deze masterclasses kunnen hun kandidatuur indienen bij AMS via onderstaande links: 

 
Stad Antwerpen ondersteunt de 10 beste beoordeelde Antwerpse kandidaat-deelnemers voor de masterclasses door de helft van het inschrijvingsgeld terug te betalen. Voor de komende masterclasses kunnen vijf deelnemers nog genieten van dit voordeel.
 
Meer info op www.antwerpmanagementschool.be
 

Thema's: 
Deel deze pagina: