ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. herlanceert met nieuw digitaal platform

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. werd recent gelanceerd als designplatform voor heel de regio Antwerpen. Het bundelt de krachten van creatieve ondernemers en focust zich op het potentieel van de sector.
Het nieuwe digitale platform www.antwerppoweredbycreatives.be biedt tools aan die ondernemers inspireren, innovatie en creatie stimuleren en nieuwe interacties mogelijk maken.

Een halve maand ver en ruim 300 (actieve) gebruikers hebben zich intussen  geregistreerd op het digitaal platform. Niet enkel professionele ontwerpers, maar ook zaakvoerders, experten en ondernemers uit andere sectoren zoals de haven, de logistieke sector en het onderwijs. Creativiteit, design en innovatie bieden een meerwaarde voor elk facet van onze samenleving.
 
Op het platform kunnen creatieve ondernemers terecht om vragen te stellen, ideeën te pitchen, verhalen te brengen en evenementen te delen. Zo blijken productontwikkelaars momenteel veel mogelijkheden te zien in de logistieke sector en bestaan er voor productiehuizen specifieke verzekeringen.
Deze vier acties zijn geënt op de initialen van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES (APBC) en vormen de basis van het (digitaal) platform:

  • A: Ask A Question: professionele vragen over beroep en sector voor collega ontwerpers, bedrijven en beroepsorganisaties
  • P: Pitch An Idea: embryonale ideeën of concrete concepten rijp voor validatie en samenwerking
  • B: Bring A Story: inspirerende ervaringen en verhalen met een belangrijke boodschap of goede tip voor ondernemers
  • C: Create An Event: evenementen, conferenties en bijeenkomsten waar creativiteit aangewakkerd wordt.

Hoewel het platform vooral gericht is op ontwerpers, is iedereen vrij om het platform te verkennen. Via de knop 'Ontdek het platform' kan je een kijkje nemen naar de content op het digitale luik.

Thema's: 
Deel deze pagina: