Antwerp World Diamond Centre wint Sustainability Award

Op 2 december vond voor de 16de keer de uitreiking van de Award for Best Belgian Sustainability Report plaats, een initiatief van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR). De Award stimuleert en beloont ondernemingen en organisaties die bovenop hun financieel-economische gegevens ook op een transparante manier rapporteren over hun activiteiten inzake duurzame ontwikkeling. AWDC is de trotse winnaar in de categorie ‘andere organisaties’.

AWDC CEO Ari Epstein nam de Award trots in ontvangst: “Het doet mij enorm plezier om deze award in ontvangst te mogen nemen. Dit was het eerste duurzaamheidsverslag van Antwerp World Diamond Centre, en we hebben hiermee een duidelijke boodschap willen geven. Net zoals alle andere bedrijven en organisaties die hier vandaag aanwezig zijn hebben AWDC en de Antwerpse diamantsector een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Logische evolutie

Duurzaamheid wint steeds meer aan belang. Waar 15 jaar geleden enkel grote ondernemingen over hun duurzaamheidsimpact rapporteerden, zien we dat sinds enkele jaren ook niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s), de publieke sector en overheidsorganisaties, scholen en federaties de toegevoegde waarde van dergelijke rapportering erkennen en ermee aan de slag gaan.
 
Ari Epstein vindt dit een logische evolutie: “We zijn het onze werknemers, onze partners, onze stakeholders en alle mensen en gemeenschappen die betrokken zijn in de hele diamantketen verschuldigd om het voortouw te nemen, en te streven naar een duurzame diamantsector. Transparantie, compliance en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de hoekstenen van ons beleid, en de troeven waarmee Antwerpen zich onderscheidt van de andere diamantcentra in de wereld. Binnen de diamantsector zijn onze inspanningen, initiatieven en strenge controles al lang bekend, en dankzij dit duurzaamheidsverslag krijgen we ook de mogelijkheid om dit kenbaar te maken aan alle geïnteresseerde burgers.”

De award

Bij de toekenning van de Awards wordt een onderscheid gemaakt tussen vier categorieën: grote organisaties, KMO’s, NGO’s en andere organisaties (zoals onderwijsinstellingen, socio-economische organisaties en overheidsinstellingen). AWDC werd uitgeroepen tot winnaar in deze laatste categorie. De andere organisaties in deze categorie waren Port of Antwerp, Fost Plus, HUB-KAHO/KULeuven Campus Brussels, Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen, OVAM, Recupel vzw, Responibly Fresh en Essenscia.

Sectoren: 
Deel deze pagina: