'SELECT for cities' project van Antwerpen, Kopenhagen en Helsinki gaat nieuwe fase in

Het 'SELECT for cities' project selecteerde 10 bedrijven en onderzoekscentra uit verschillende landen voor de ontwikkeling van een 'internet-of-everything' platform voor open innovatie in Europa. De deelnemers krijgen een beurs van 36 000 tot 800 000 euro. Het project wordt gedragen door de steden Antwerpen, Kopenhagen en Helsinki, met steun van de Europese Unie. 

Het 'SELECT for cities' project is gebaseerd op het gegeven dat moderne steden dagelijks enorme hoeveelheden data generen door het gebruik van smartphones en allerhande sensoren. Deze schat aan informatie kan mits een goede analyse en verwerking leiden tot meer efficientie, betere diensten en nieuwe innovatie. Door gebrek aan capaciteit, tools en kennis is het voor de meeste overheden echter onbegonnen werk om met die gigantische stroom aan data aan de slag te gaan.

Antwerpen, Kopenhagen en Heslinki gaan de uitdaging wel aan. Met het 'SELECT for cities' project gaan ze op zoek naar ondernemende burgers en organisaties die in staat zijn een grootschalig internet-of-everything platform voor stedelijke dienstverlening en innovatie te bouwen.  

Intussen zijn 10 bedrijven en organisaties uit verschillende landen geselecteerd om het project verder uit te werken. 

 

Sectoren: 
Deel deze pagina: