Antwerpen neemt deel aan World Cities Summit in Singapore

Van 8 tot 12 juli is de stad Antwerpen samen met belangrijke partners aanwezig op de 6e editie van de World Cities Summit in Singapore. Op deze gerenommeerde conferentie positioneert Antwerpen zich als een toonaangevende havenstad die sterk inzet op circulariteit. Daarnaast zet de stad zich op de kaart als een ware Capital of Things.

De World Cities Summit is een internationale conferentie over de duurzame ontwikkeling van steden.

Stadsprojecten promoten

Tijdens het onderdeel City Solutions krijgt de stad Antwerpen een eigen standruimte in het paviljoen van Flanders Investment and Trade. Dit paviljoen is opgebouwd rond 4 thema’s: water, afval, logistiek en smart cities. De stad zal er ook enkele innovatieve dossiers rond circulaire economie naar voren schuiven. In het paviljoen van Flanders Investment and Trade zijn ook het Havenbedrijf Antwerpen en de onderzoek- en innovatiehub imec aanwezig. 

Toonaangevende organisaties

Ook toonaangevende Vlaamse organisaties en Antwerpse start-ups nemen deel. Zo geniet IPee internationale aandacht met de ontwikkeling van sensoren voor sanitaire voorzieningen om de hoeveelheid spoelwater aan te passen bij elk sanitair gebruik. Jan Schoeters, mede-oprichter van IPee: “Het waterbeleid van Singapore is één van de meest vooruitstrevende ter wereld. Voor IPee is het dan ook cruciaal om in Singapore aanwezig te zijn om potentiële klanten in Azië te verzilveren en hierdoor groei te realiseren.” IPee maakt samen met 4 andere start-ups gratis gebruik van een kantoorruimte in Singapore, dankzij de unieke samenwerking van de stad Antwerpen met B-DNA, een Belgische vereniging van architecten, designers en ingenieurs.

Sectoren: 
Thema's: 
Deel deze pagina: