Antwerpen ondersteunt start-ups die internationaal willen doorgroeien

PlayPass, gevestigd in StartupVillage, kondigde recent zijn eerste overname aan. De Antwerpse start-up neemt de Franse Yuflow over, een sectorgenoot in contactloze betalingen op evenementen. PlayPass wil op die manier internationaal doorgroeien. 

PlayPass werd eind 2012 opgericht als een softwarebedrijf dat toepassingen uitwerkt voor de evenementenwereld, vooral voor muziekfestivals en sportevenementen. Ze leveren oplossingen voor cashloze betalingen, toegangscontroles en brandactivatie. Het slimme polsbandje van PlayPass verkort ondermeer de wachtrijen en maakt dat bezoekers 15 à 30 procent meer uitgeven. In Antwerpen werkt PlayPass voor bekende evenementen als Jazz Middelheim, SummerBounce, Summerfestival en Laundry Day. Met ondertussen meer dan 500 klanten staan ze buiten België ook al sterk in Duitsland, Engeland en Spanje. Met de overname van de Franse start-up Yuflow hopen ze nu ook de Franse markt te veroveren.

De hoofdzetel van PlayPass is gevestigd in StartupVillage te Antwerpen. Daar kunnen start-ups via flexibele huurcontracten gebruik maken van betaalbare kantoorruimtes, pal in het stadscentrum. Op deze manier wil de stad Antwerpen de start-ups ondersteunen en ademruimte creëren om te kunnen groeien en internationaliseren. PlayPass maakt ook gebruik van andere faciliteiten die de stad Antwerpen biedt om als start-up te groeien en internationaliseren. Welke?

Innovation vouchers

Dankzij innovation vouchers ging PlayPass mee op missie naar Singapore. Deze vouchers zijn een financiële tegemoetkoming van de stad Antwerpen om deel te nemen aan een Go Global-missie van Startups.be, de Belgische koepelorganisatie voor technologische groeibedrijven. Een uitgelezen kans om in contact te komen met buitenlandse investeerders en klanten.

Meer weten over innovation vouchers?
https://www.ondernemeninantwerpen.be/longread/internationaal-uitbreiden#goglobalmissies

Kantoorruimte Singapore

Twee jaar geleden nam PlayPass, dankzij een partnerschap tussen de stad Antwerpen en B-DNA, haar intrek in een Singaporese kantoorruime. B-DNA is een Belgische organisatie van designers, architecten en ingenieurs met kantoorruimte in Singapore. 5 Antwerpse start-ups kunnen daar 20 dagen per jaar gratis gebruik maken van een kantoorruimte en co-working spaces, en dit voor een periode van 3 jaar. PlayPass kon gebruik maken van het netwerk van B-DNA en kreeg lokale ondersteuning voor hun communicatie en de uitbouw van hun onderneming.

Meer weten over de kantoorruimtes in Singapore?
https://www.ondernemeninantwerpen.be/nieuws/stad-antwerpen-biedt-kantoorruimte-aan-antwerpse-startups-singapore

Wilt u meer te weten komen over hoe Antwerpen de groei en internationalisatie van start-ups ondersteunt?
Neem een kijkje op: https://www.ondernemeninantwerpen.be/startups

Sectoren: 
Deel deze pagina: