Antwerpen ondersteunt start-ups die internationaal willen doorgroeien

PlayPass, gevestigd in StartupVillage, kondigde recent zijn eerste overname aan. De Antwerpse start-up neemt de Franse Yuflow over, een sectorgenoot in contactloze betalingen op evenementen. PlayPass wil op die manier internationaal doorgroeien. 

PlayPass werd eind 2012 opgericht als een softwarebedrijf dat toepassingen uitwerkt voor de evenementenwereld, vooral voor muziekfestivals en sportevenementen. Ze leveren oplossingen voor cashloze betalingen, toegangscontroles en brandactivatie. Het slimme polsbandje van PlayPass verkort ondermeer de wachtrijen en maakt dat bezoekers 15 à 30 procent meer uitgeven. In Antwerpen werkt PlayPass voor bekende evenementen als Jazz Middelheim, SummerBounce, Summerfestival en Laundry Day. Met ondertussen meer dan 500 klanten staan ze buiten België ook al sterk in Duitsland, Engeland en Spanje. Met de overname van de Franse start-up Yuflow hopen ze nu ook de Franse markt te veroveren.

De hoofdzetel van PlayPass is gevestigd in StartupVillage te Antwerpen. Daar kunnen start-ups via flexibele huurcontracten gebruik maken van betaalbare kantoorruimtes, pal in het stadscentrum. Op deze manier wil de stad Antwerpen de start-ups ondersteunen en ademruimte creëren om te kunnen groeien en internationaliseren. PlayPass maakt ook gebruik van andere faciliteiten die de stad Antwerpen biedt om als start-up te groeien en internationaliseren.

 

Wilt u meer te weten komen over hoe Antwerpen de groei en internationalisatie van start-ups ondersteunt?

Neem een kijkje op: https://www.ondernemeninantwerpen.be/startups

Sectoren: 
Deel deze pagina: