Antwerpen profileert zich als investeringslocatie voor retail op MAPIC (Cannes)

Al enkele jaren is de stad Antwerpen een vaste waarde op MAPIC, de belangrijkste retailbeurs van Europa. De beurs lokt jaarlijks zo’n 8.000 retailspecialisten van over heel de wereld naar Cannes. Stad Antwerpen is aanwezig als standhouder om de internationale zichtbaarheid van de stad als investeringslocatie voor detailhandelsactiviteiten te versterken. MAPIC vindt dit jaar plaats van 15 tot 17 november.

Contact met potentiële investeerders

De MAPIC-beurs biedt de stad de kans om op een zeer korte periode een volledig overzicht te geven van al wat er op vlak van retail leeft in Antwerpen. Op de beurs behandelt de stad vragen van retailers, maakt het kennis met (nieuwe) retailers en worden er bepaalde dossiers voorgelegd aan mogelijke investeerders. Winkelketens en ontwikkelaars die op zoek zijn naar expansiemogelijkheden worden geholpen met locatieadvies op maat. Verder krijgen geïnteresseerden meer uitleg over de Antwerpse commerciële structuur en de ontwikkeling van detailhandel in Antwerpen.

Antwerpen krijgt advies van experten

De stad helpt niet alleen retailers verder, Antwerpen leert ook veel op MAPIC. Zo ontmoet de stad er immers tal van experten, investeerders, retailers, makelaars,… Allemaal zijn ze een bron van informatie om het Antwerps detailhandelsbeleid te optimaliseren en up-to-date te houden.

Samenwerking met stad Gent

Niet onbelangrijk is de samenwerking tussen stad Gent en stad Antwerpen op MAPIC. Beide steden baten samen de beursstand uit om zo hun aanwezigheid op MAPIC te verstevigen en zich sterker te profileren naar internationale retailers toe. Binnen dit partnership organiseren Antwerpen en Gent ook een netwerkevent om beide grootsteden in de kijker te zetten.

Meer informatie over MAPIC

Sectoren: 
Deel deze pagina: