"Antwerpen bouwt aan nieuwe succes." Magazine The Financial Times ziet duurzame en slimme toekomst voor Antwerpen

De Financial Times heeft een speciale bijlage gepubliceerd over de internationale opportuniteiten van Antwerpen als business- en investeringsstad. De 12-pagina special is verschenen in de oktober-november editie van fDi Magazine, het ‘foreign direct investment’ magazine van de Financial Times. Het blad beschrijft Antwerpen als ‘een compacte en cosmopolitische stad, waar het goed investeren is’.      

De reputatie van Antwerpen als een innovatie stad is in goede handen

 

Naast een overzichtsverhaal over de Antwerpse economie, komen in de special ook een veelheid aan andere interessante onderwerpen en testimonials aan bod. Een voorproefje:

  • Een gesprek met schepen voor economie en innovatie in Antwerpen, Claude Marinower,  over het economisch- en innovatiebeleid van Antwerpen. “In Antwerpen ondersteunen we de traditionele clusters om te innoveren en ‘future proof’ te worden, en stimuleren we innovatieve bedrijven om in binnen- en buitenland te groeien”, benadrukt Marinower.
  • Hoe gebruiken we innovatieve oplossingen om onze haven- en chemische sectoren voor te bereiden op de toekomst? FDi onderzoekt dit thema in een artikel. “In Antwerpen willen we koploper zijn in duurzaamheid en digitale innovatie. We hebben de competenties, knowhow en het netwerk om de klimaatdoelstellingen te bereiken,” bevestigt Erwin Verstraelen, Chief Digital Innovation Officer bij de haven van Antwerpen.
  • Het Antwerpse retailcluster toont ambitie, een analyse van ontwikkelingen en initiatieven: "Antwerpen is al lang een aantrekkelijke retailstad in België en biedt beleggers tegelijkertijd een efficiënt en transparant planningsproces,” omschrijft fDi Antwerpen in het artikel 'Rethinking retail'.
  • Een rapport over de sterke groei van het ecosysteem voor digitale innovatie in Antwerpen: "Met de Antwerpse organisaties die zich inzetten voor digitale innovatie en van Antwerpen een leefbare, duurzame en slimme stad maken, samen met de vereiste startup-infrastructuur en een sterk talent pool, lijkt de innovatie-reputatie van de stad in veilige handen,” concludeert fDi in het artikel 'The talk of the town’.
  • Ten slotte stelt fDi een beknopte samenvatting op van alle belangrijke Antwerpse economische cijfers: bevolking, duurzaamheid, economie, haven / chemische industrie, diamant / retail en innovatie clusters.

 

Download het supplement

Wereldwijd ontvangen meer dan 15.000 lezers de bijlage van het fDi Magazine over Antwerpen.  

Download het supplement (.pdf)

Contacteer ons

Heeft u vragen over investeren in Antwerpen, of wil u ons contacteren voor een vrijblijvend gesprek? Contacteer invest@antwerpen.be

Partnerschap met stad Antwerpen

De bijlage is het resultaat van een samenwerking tussen de Financial Times en de stad Antwerpen, met als doel om een onafhankelijke bijlage te laten ontwikkelen over Antwerpen als business stad. FDI kon zich daarvoor baseren op 27 gesprekken met Antwerpse captains of industry uit tal van domeinen als retail, digitale innovatie, haven en industrie.

Thema's: 
Deel deze pagina: