Antwerpen stelt zich voor als enige Belgische stad op de World Cities Summit 2021 in Singapore

Copyright Mike Van Cleven

De tweejaarlijkse World Cities Summit streek in juni neer in Singapore. Op de World Cities Summit komen elk jaar regeringsleiders en experten samen uit steden van over de hele wereld. Zij presenteren er vernieuwende stadsprojecten rond leefbaarheid en duurzaamheid. Antwerpen was dit jaar een opgemerkte gast. Als enige Belgische stad mocht Antwerpen zich voorstellen in een video van 30 minuten. De hoofdrol? Die was voor De Grote Verbinding, het project dat overkappings- en leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse ringzone in goede banen leidt. Een uniek project, dat tot stand komt dankzij een intens co-creatieproces tussen stad, haven, lokale bedrijven, de Vlaamse regering en burgerbewegingen.

Betere levenskwaliteit

De Grote Verbinding biedt een antwoord op de vele uitdagingen waar de stad voor staat, zoals het oplossen van de mobiliteitsproblemen in en rond de stad en het verhogen van de levenskwaliteit van elke Antwerpenaar. De aanleg van 7 Ringparken en een fietsbrug over de Schelde zullen zorgen voor een betere luchtkwaliteit én een verbeterde mobiliteit. Dankzij de overkapping van de brede Ring brengt Antwerpen bovendien ook woonbuurten dichter bij elkaar. De parken zijn dan weer een upgrade van de leefruimte voor de Antwerpenaren, terwijl ze bovendien de stad weerbaarder maken tegen klimaatverandering.

Vruchtbaar ondernemersklimaat

De Grote Verbinding zorgt er ook voor dat de Ring wordt doorgetrokken. Dat verzekert een betere mobiliteit in en rond de haven. Bovendien zal het havenvervoer via een noordelijke link de drukke Antwerpse Ring kunnen vermijden. Dat betekent een troef voor het ondernemersklimaat. En zo heeft Antwerpen er nog wel meer in handen. Stad en haven zetten bijvoorbeeld ook sterk in op circulaire economie, digitale innovatie, creative services en health.

De Grote Verbinding staat symbool voor de weg die Antwerpen inslaat. Een koers die leidt naar een betere mobiliteit, een verhoogde levenskwaliteit en een vruchtbaar ondernemersklimaat.

Ontdek in deze video alle ondernemerstroeven die Antwerpen in handen heeft.

 

Deel deze pagina: