Antwerpen stelt zich voor op MIPIM 2016

MIPIM, ’s werelds grootste vastgoedbeurs, brengt alle internationale vastgoedspelers samen over verschillende sectoren. De stad Antwerpen wil zich net als vorig jaar in Cannes profileren als een aantrekkelijke stad om potentiële internationale investeerders aan te trekken. De focus ligt dit jaar op het nieuwe bedrijventerrein Blue Gate Antwerp.

Bovendien was het op 16 maart 'Antwerp Day' op MIPIM en stelde Alexander D’hooghe de uitdagingen voor de nieuwe groeistad scherp.  
Antwerpen kan over enkele decennia een volledig andere stad zijn. Het onderzoek  naar de overkapping van de Antwerpse ring, de autostrade die de 19de eeuwse gordel scheidt van de 20ste eeuwse gordel, is volop lopende. Die overkapping biedt ongekende perspectieven om Antwerpen als een bijzondere aantrekkelijke groeistad uit te bouwen. De uitdagingen voor de vastgoedsector zijn gigantisch, zowel op het vlak van architectuur en beeldkwaliteit, infrastructuren en materiaalinnovatie, energietransitie en lokale energieproductie, nieuwe technologie en eco-innovatie.

Blue Gate Antwerp

Ook op MIPIM werd de publieke-private samenwerking voor het ambitieuse Blue Gate project in de petroleumhaven officieel ondertekend.  Aan de publiek zijde is dat stad Antwerpen, PMV en Waterwegen en Zeekanaal. Aan de private zijde  DEC, DI (DEME) en Bopro. ‘We zien het project Blue Gate als een visitekaartje dat we graag in de wereld uitdragen’, aldus Alain Bernard, topman van DEME.
 
 

Deel deze pagina: