Antwerpen in top 10 Europese toekomststeden volgens Financial Times

Antwerpen siert verschillende keren de top tien in lijsten van Europese steden van de toekomst van de Financial Times. De stad gooit hoge ogen op het gebied van connectiviteit, fDI strategy en economisch potentieel.

Het internationale zakenblad fDi Magazine van de Britse kwaliteitskrant Financial Times zet elke twee jaar Europese steden en regio’s van de toekomst in de bloemetjes. Daarvoor hanteert de redactie verschillende toekomstgerichte categorieën zoals economisch toekomstpotentieel, inzet van slimme technologie en ondernemingsklimaat.

De Financial Times verdeelt de lijsten op basis van de grootte en inwonersaantallen van de steden. In de lijsten van ‘large European cities’ is Antwerpen drie keer terug te vinden. Zo behaalt de stad de derde plaats als het om ‘connectiviteit’ gaat. Enkel Rotterdam en Frankfurt doen het daarin beter. Op vlak van ‘fdi strategie’ is Antwerpen zesde en qua ‘economisch potentieel’ negende.

Bekijk de lijsten

Antwerpen scoort hoog qua connectiviteit. Europese en lokale bedrijven houden van Antwerpen omdat het vaak de kortste afstand biedt tot productie- en distributiecentra. Een internationale haven, uitmuntende connectiviteit met binnenscheepvaart, spoornet, snelweg en ook een eigen luchthaven zorgen ervoor dat Antwerpen terecht een stad met toekomstpotentieel is.


 

Antwerpen is een stad waarin veel buitenlandse investeringen gebeuren. Deze investeringen zorgen voor betere producten en nieuwe bedrijven, en dit plaatst ons ook in pole-positie om op de nieuwe evoluties van de toekomst in te zetten en deze mee vorm te geven.


 

Ook qua economisch potentieel scoort Antwerpen hoog. De stad neemt dankzij een sterke focus op digitale innovatie haar plaats in naast bijna uitsluitend Duitse toppers.


 

bron: GVA

Sectoren: 
Deel deze pagina: