Antwerpen verwelkomt internationale spelontwikkelaars

Na het overweldigend succes van art game festival Screenshake eerder dit jaar brengt Antwerps indie game collectief The House of Indie, in samenwerking met De Cronos Groep, opnieuw internationaal spelontwikkelend talent naar Antwerpen. Tussen 31 augustus en 6 september, vindt daar Headstart plaats: een internationale zomerschool voor onafhankelijke spelontwikkelaars, oftewel: indie game developers.

Van maandag tot vrijdag zullen 30 jonge ontwikkelaars en 10 ervaren mentors uit meer dan 10 verschillende landen samenkomen in DE Studio in Antwerpen voor een intensief programma van lezingen en workshops. Hier krijgen ze alle noodzakelijke kennis en vaardigheden aangereikt om de valkuilen van een vroege carrière te vermijden. De onderwerpen die behandeld worden gaan van design over programmeren tot muziek, esthetiek, marketing en wettelijk advies.
 
Enkele van de ervaren mentors die de deelnemers met raad en daad zullen bijstaan, zijn Auriea Harvey en Michaël Samyn van het Gentse Tale of Tales, noorderbuur Adriaan de Jongh en de Canadese Erin Robinson.
Game Jam
In het weekend verhuizen de deelnemers naar de Boerentoren om hun kersverse theorielessen in de praktijk om te zetten op een game jam in de kantoren van KBC Startit. Hierbij ontwikkelen ze op 48 uur tijd een volledig spel from scratch, in een race tegen de klok.
 
Gedurende de 7 dagen van de zomerschool zullen de deelnemers en mentors samen eten, drinken, slapen en leren. Headstart is uniek in de wereld in zijn holistische aanpak en focus op informele kennisoverdracht en netwerkgelegenheid. The House of Indie wil met dit initiatief de professionele slaagkans van jonge, gedreven indie ontwikkelaars verhogen in het extreem uitdagende veld van spelontwikkeling.

Thema's: 
Deel deze pagina: