Antwerp's Most Brilliant-label garandeert betrouwbaarheid, kwaliteit en service

Margaux Spruyt en Gilles Van Gestel van I.Ma.Gi.N Jewels

Antwerp's Most Brilliant is het kwaliteitslabel voor Antwerpse juweliers. Niet alleen sta je als juwelier met dit label garant voor een transparante en betrouwbare kwaliteit en service, jouw zaak wordt ook opgenomen in promotiecampagnes waarmee de stad zich nationaal en internationaal als diamant- en juwelencentrum in de kijker zet. Dit zorgt voor meer zichtbaarheid van jouw handelszaak via de communicatiekanalen van de stad en van partners als Antwerp World Diamond Center en DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver.

 

I.Ma.Gi.N Jewels is een Antwerps Most Briljant-juwelier. Gilles Van Gestel en Margaux Spruyt creëren fijne, tijdloze juwelen aan toegankelijke prijzen voor een breed (en jong) publiek. Zij zetten hard in op de online identiteit en service van I.Ma.Gi.N. Jewels. Gilles en Margaux geven advies online en tonen met foto’s hoe juwelen kunnen gecombineerd worden; alsof de klant een bezoek in de winkel brengt.

“Elke keer wanneer ik een klant zie met een juweel van ons, word ik gelukkig. Die klant heeft dat juweel gekocht omdat hij het graag ziet, en dat is een compliment voor ons.” Margaux

Voordelen van het Antwerps Most Brilliant-label

Juweliers die het Antwerps Most Brilliant kwaliteitslabel behaalden, worden mee opgenomen in internationale advertenties over de Antwerpse diamantsector, voor shoppers en toeristen. Ze krijgen visibiliteit in promotiecampagnes van stad Antwerpen. Ze worden gepromoot in de brochure ANTWERPS MOST BRILLIANT die wordt opgemaakt in 6 talen en verdeeld op internationale beurzen en via toeristische diensten.

Antwerps Most Briljant-juweliers zijn het toonbeeld van eerlijke handel. De kwaliteit en de verkoopprijs die zij aanbieden, worden mee gegarandeerd door stad Antwerpen. Ook krijgen ze een plek in de etalage van het diamantmuseum DIVA dat, centraal gelegen in de stad, bezoek krijgt van toeristen en bezoekers met interesse in juwelen en diamant.

Maar het is meer. Gilles Van Gestel verwoordt het als: “Het is leuk om erkend te worden door een label dat kwaliteit garandeert. Alle communicatie rond Antwerps Most Brilliant en onze zichtbaarheid in de DIVA etalage zijn een mooie plus.”

Het proces om dit Antwerp's Most Brilliant label te halen

De juwelier die dit label wil halen, doorloopt een audit. Op zich niet zo ingewikkeld; de juwelier moet bewijzen dat hij in orde is met de fiscale en economische wetgeving. Hij moet een correcte en transparante boekhouding voorleggen, toelichting geven over de bedrijfsstabiliteit en de beveiliging, maar ook over de productiematerialen en de duurzaamheid. Hij moet aantonen hoe hij klantgericht werkt en transparante productinformatie kunnen voorleggen. Alles wat tijdens de audit gevraagd wordt, kan een zaak met eerlijke handelspraktijken sowieso aantonen.

“Het proces verliep heel vlot. Er werd duidelijk gecommuniceerd welke informatie de auditor exact wenste.” Gilles

Waarom wilde I.Ma.Gi.N Jewels dit kwaliteitslabel behalen?

Gilles: “Aangezien Margaux en ik zelf van Antwerpen zijn en transparantie en kwaliteit erg belangrijk vinden, wilden we dat dit werd bevestigd met een officieel label vanuit stad Antwerpen. I.Ma.Gi.N Jewels wil helpen om dit label verder uit te breiden zodat we met meer juweliers sterker als groep naar buiten kunnen treden. Een groep van juweliers die staat voor 100% kwaliteitsgarantie.”  

Meer weten over het ANTWERPS MOST BRILLIANT-label?

Lees ook dit artikel over I.Ma.Gi.N Jewels

Deel deze pagina: