Antwerpse ambachten vinden onderdak in brouwerij De Koninck

foto: Dries Luyten

Brouwerij De Koninck werkt volop aan een nieuwe bezoekerssite. Eerder kondigde de bierbrouwer al de opening van een bezoekerscentrum aan. Nu stelt De Konink trots enkele nieuwe culinaire bewoners voor. 

Die nieuwe bewoners zijn geen onbekenden in de culinaire wereld. Het gaat om een slager Luc De Laet, chocolatier Jitsk Heyninck, chef Bert-Jan Michielsen en fotograaf Tony Le Duc. Ze krijgen allemaal een plek in de brouwerij voor het uitbaten van een nieuwe zaak. Bezoekers kunnen er kopen, degusteren, een workshops volgen en dineren.

Vergeten recepten

Chef kok Bert-Jan Michielsen (De Schone van Boskoop) opent er een restaurant pal naast de ruimte van slagerij De Laet. Michielsen: “Ik woon hier vlak achter de hoek en was meteen verkocht voor het concept waarbij voluit de kaart wordt getrokken van de ambachten. Dit was voor mij het moment om mijn dromen om te zetten in concrete plannen. Ik wil de gasten laten genieten van het decor, de sfeer en uiteraard van mijn gerechten. Vanuit de open keuken is het de bedoeling om kwalitatieve en betaalbare gerechten te serveren. De producten komen grotendeels uit de beenhouwerij. Op het menu komen sowieso enkele vergeten recepten zoals kip in varkensblaas, gevulde varkenspoten en kalfswangen met Winterkoninck.”

"Prachtig noorderlicht"

Ook fotograaf en uitgever Tony Le Duc kijkt uit naar de verhuis: “Ik kom in het voormalige labo van de brouwerij te zitten. Het interieur wil ik zoveel mogelijk behouden. Het is de bedoeling om zowel mijn uitgeverij als een deel van mijn fotostudio hier te vestigen. Ik wil hier ook een demokeuken installeren waar we kook- en bierdemonstraties organiseren. Het prachtige noorderlicht is uitermate geschikt voor fotografie.”
 
Als alles volgens plan loopt, opent in de zomer van 2015 de vernieuwde stadbrouwerij.
Meer info leest u op www.dekoninck.be

Thema's: 
Deel deze pagina: