Antwerpse bedrijven ontmoeten topinvesteerders op Tech Tour

Op woensdag 20 mei bezocht de Tech Tour Antwerpen. Op dit high profile evenement stellen een zestigtal startups en groeibedrijven zich voor aan een gerenommeerd gezelschap van zeventig internationale topinvesteerders en multinationals.

De Tech Tour geeft kansen aan innovatieve technologie-startups uit een breed gamma van sectoren: elektronica, ICT, nieuwe materialen, hernieuwbare energie, schone technologie en medische instrumenten. De investeerders ontdekken er early stage-bedrijven die al een afgewerkt product voorleggen, academische spin-offs die zaaikapitaal zoeken en groeibedrijven die klaar zijn voor internationale expansie (scale-ups).  

Grote namen

De geselecteerde startups zijn afkomstig uit België, Nederland en Luxemburg. Er komen maar liefst acht uit de regio Antwerpen: cleantechbedrijven Caloritum en Palletkraft en digitale technologiebedrijven Playpass, BeatSwitch, NeoScores, Viloc, Twikit en Cubigo
 
De investeerders die zij er ontmoeten zijn niet van de minste. Grote internationale namen die komen zijn GrowthPoint Technology (Silicon Valley), Huawei Technologies (Guangdong), Shell Technology Ventures (Londen), BASF Venture Capital (Ludwigshafen), Siemens Venture Capital (München), Robert Bosch Venture Capital (Stuttgart), Nasdaq Private Markets (Dublin), Philips (Eindhoven) en Pictet (Genève). 

Tech Tour 

De Tech Tour is een internationale organisatie die al heel wat belangrijke deals mogelijk maakte. De tour bezocht België al tweemaal; Antwerpen is voor de eerste keer gaststad. Onder meer financieel softwarebedrijf Clear2Pay van ondernemer Jurgen Ingels kreeg in 2006 een kans. Acht jaar later telde het bedrijf meer dan 1500 werknemers en werd het voor een recordbedrag overgenomen door het Amerikaanse concern FIS.
Het concept is eigendom van de European Tech Tour Association, een Zwitserse vzw die in 1998 door durfkapitalist Sven Linjaerde werd opgericht. Voor deze editie werkt de organisatie samen met Europe Unlimited, de Belgische koepelorganisatie Startups.be en strategisch onderzoekscentrum iMinds.
 
 

Deel deze pagina: