Antwerpse delegatie bezoekt wereldberoemd DLD Innovation Festival in Tel Aviv

Tijdens het economisch werkbezoek naar Israël, dat op 3 september van start ging, bezocht een Antwerpse delegatie het wereldberoemde DLD Innovation Festival in Tel Aviv. 

Het DLD Innovation Festival is dé ontmoetingsplaats voor startups, VC’s (venture capitalists), angel investors (investeerders in risico-ondernemingen) en toonaangevende multinationals van over heel de wereld. Zij dompelden zich van 3 tot 7 september onder in boeiende meet-ups, conferenties, innovatieve evenementen en pitchings.

Business Seminar – Digitale Innovatie

In de voormiddag stond het programma in het teken van digitale innovatie. Zo lichtte John Baekelmans, managing director van het vooraanstaande onderzoekscentrum imec, het City of Things-project toe. Met City of Things wordt Antwerpen omgebouwd tot de grootste Europese proeftuin voor Internet of Things, en experimenteren bedrijven, onderzoekers, inwoners en de stad samen met IoT-technologieën om het leven in de stad aangenamer en duurzamer te maken. Dankzij dit project kan de stad internationale, innovatieve bedrijven aantrekken om mee te bouwen aan de stad van morgen.

Daarnaast gaf Tom Braekeleirs, directeur van het BlueHealth Innovation Center (BHIC) een presentatie over de unieke positie van Antwerpen op het gebied van eHealth. eHealth is wereldwijd één van de belangrijkste groeisectoren en de stad wil daarin een unieke positie innemen. Dankzij de nieuwe incubator BHIC maakt Antwerpen deze ambitie waar. BHIC is immers een incubator die jonge groeibedrijven in eHealth ondersteunt, begeleidt en connecteert met belangrijke spelers binnen het health ecosysteem.

Naast 2 Antwerpse sprekers, kwam ook een Israëlische spreekster aan bod: Liora Shechter. Shechter werkte als CIO van Tel Aviv de laatste jaren sterk aan het Israëlisch ecosysteem rond startups. Met haar kennis en expertise kan zij feilloos de brug maken tussen het ecosysteem in Israël en Antwerpen.

Antwerp Pitch Competition: Best Brain wint

De voormiddag werd afgesloten met een heuse ‘pitch wedstrijd’. Maar liefst 63 Israëlische startups schreven zich in om hun onderneming te komen pitchen voor een professionele jury, waarvan 28 startups effectief een dossier indienden. Uit deze kandidaturen werden 5 sterke startups geselecteerd, waarvan BestBrain als winnaar naar voren werd geschoven. BestBrain ontwikkelt een ‘neurofeedback headset’, die thuis zonder dokterstoezicht gebruikt kan worden. Bij neurofeedback worden specifieke delen van de hersenen getraind, opdat de hersenen efficiënter kunnen functioneren. Neurofeedback wordt dikwijls aangewend bij mensen met onder meer geheugenstoornissen, migraine, epileptische aanvallen en depressie.

BestBrain mag nu een maand gratis naar Antwerpen om business opportuniteiten in de stad te ontdekken. De Israëlische startup krijgt een bureau in de Boerentoren van Start it@kbc, zodat hij een maand lang kan terugvallen op het sterke netwerk van de incubator.

BestBrain sluit goed aan bij de ambitie van de stad Antwerpen om sterker in te zetten op innovatieve zorgoplossingen die het dagelijks leven van mensen beter maken.

Business Seminar – Cleantech

In de namiddag was het Business Seminar volledig gefocust op Cleantech. Met 5 boeiende business cases zette de stad zichzelf op de Cleantech-kaart: Umicore, Indaver, Isvag, Blue Gate Antwerp, BlueChem.

Sectoren: 
Deel deze pagina: