Antwerpse kantoormarkt blijft ook in laatste kwartaal van 2016 in trek

Het toekomstige gebouw van De Persgroep

In Vlaanderen werd in 2016 213.000 vierkante meter kantoorruimte 'geplaatst'. Goed voor een toename met 16 procent. Vooral de stad Antwerpen maakte een sterke beurt.

Uit cijfers van makelaar Jones Lang LaSalle blijkt dat de helft van alle kantoorruimte die in 2016 in Vlaanderen aan de man werd gebracht, in Antwerpen stond.

Nieuwe vestigingen

Heel wat bedrijven kondigden in het laatste kwartaal van 2016 een nieuwe vestiging in Antwerpen aan. Zo verhuist De Persgroep vanuit Asse naar een locatie net achter het Centraal Station. Ook verzekeraar Fidea verhuist naar deze strategische kantoorlocatie in een nieuw kantoorgebouw van 6.000 m².

Het kantoorconcept Fosbury & Sons biedt sinds december 250 werkplekken aan op de eerste verdieping (3.000 m²) van het WATT gebouw, de voormalige Electrabel-toren aan de Mechelsesteenweg.

In Berchem kondigde Post X de komst van consultant KMPG uit Kontich  aan, naast een extra locatie voor de keten van business centers Regus. Die laatste opende onlangs al een nieuwe vestiging in het Centraal Station. Ook startte de verhuur in het nabijgelegen kantoorproject The Link.

Het Eilandje

Opvallend is de opname van kleinere kantooroppervlaktes door groeiende bedrijven in human resources, IT en de communicatie- en creatieve sector. Rombit Holding zal zich in de toekomst tijdelijk vestigen aan de Frankrijklei en de accelerator The Birdhouse herbergt zes starters in de Friendship Buidling. Het Eilandje blijft overigens een geliefde locatie voor showrooms en agenturen in mode en design. Ook uit de maritieme wereld is er veel interesse voor het Eilandje. Cosco Shipping kocht bijvoorbeeld een nieuw kantoor in het project India-Natie.

Ideale locatie

Antwerpen blijft dus een uitgelezen locatie voor de vestiging van een (satelliet)kantoor of showroom.

Zoekt u als (startende) ondernemer een locatie in Antwerpen? De stad kan u hierbij helpen. 

Lees meer over onze dienstverlening

Thema's: 
Deel deze pagina: