Antwerpse modestudenten exposeren op tentoonstelling tijdens New York Fashion Week

Als pas afgestudeerde modestudent exposeren in New York tijdens de New York fashion week? Het is niet iedereen gegeven. Toch was de Antwerpse modeacademie goed vertegenwoordigd op de expo VOID. Die liep van 12 tot 17 februari in de gerenommeerde galerij Red Hook Labs in Brooklyn, New York.

De meest vooraanstaande modescholen ter wereld - uit Londen, New York en natuurlijk Antwerpen – wilden met het project VOID de link leggen tussen hun pas afgestudeerden en de gevestigde modeindustrie. Vijftig afgestudeerden van de vier scholen toonden een week lang hun werk, zowel in fotografie als originele ontwerpen. Verder waren er de hele week workshops en lezingen door fashion professionals over modeproductie, -promotie en -consumptie.

Kruisbestuiving tussen beginners en professionals

VOID is een initiatief van 1 Granary, een internationaal netwerk dat prominente en veelbelovende modeontwerpers met elkaar in contact brengt. De eerste editie vond plaats in Londen en kreeg in februari een afgeleide in de Red Hook Labs, een in Brooklyn gehuisveste galerij, studio en school. De meest getalenteerde jonge kunstenaars kregen er de kans om van gevestigde waarden te leren en met hen samen te werken. Interessant aan deze formule is dat jonge ontwerpers zo ook feedback krijgen van topfotografen over het samenstellen van hun portfolio.

Beloftevolle talenten uit Antwerpen

Voor Antwerpen bestond de selectie uit Wujic Jo, Nastasia Fine, Sofie Nieuwborg, Marta Twarowska, Joanna Chlust, Eduard Both, Maximillian Welsch, Ken Thaodee, Robbie Van Mierlo en Raphaelle Lenseigne, allemaal afgestudeerden van 2017. Zij werden aangekondigd als ‘de meest veelbelovende talenten van de volgende generatie’ en hun ontwerpen moeten ‘het belang aantonen van experimenteren in de hedendaagse industrie’.

Invloedrijke modeacademie

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen is een van de invloedrijkste modescholen ter wereld. In het verleden studeerden ‘de zes van Antwerpen’ en opmerkelijke namen als Martin Margiela, Véronique Branquinho en Bruno Pieters hier af. En ook vandaag stromen de studenten vanuit de hele wereld toe, en stappen ze als grote beloftes buiten. Dat werd tijdens deze expo in New York weer eens bewezen.

Thema's: 
Deel deze pagina: