Antwerpse ondernemer krijgt volledig overheidsdossier op één digitale locatie

De stad Antwerpen biedt als eerste lokale overheid de stedelijke vergunningen, premies, producten en diensten ook aan via het Vlaamse e-loket www.e-loketondernemers.be. Zo wordt het de Antwerpse ondernemer makkelijk gemaakt alles wat je nodig hebt van verschillende overheden op één digitaal portaal gebundeld terug te vinden.

DIt project kon gerealiseerd worden dankzij de steun van en in samenwerking met:

 

Alle overheidsdossiers van een bedrijf in één overzicht

Als ondernemer moet je je vaak tot verschillende overheden richten wanneer je een premie wil aanvragen, een vergunning nodig hebt of beroep wil doen op een overheidsdienst. Met het e-loketondernemers.be wil Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) alle dossiers die je als ondernemer bij verschillende Vlaamse overheidsdiensten moet starten of wil opvolgen, in één overzicht aanbieden.

De stad Antwerpen stapt nu mee in dit project. Het grootste deel van de ondernemersvergunningen, -premies, -producten en -diensten die de stad via het e-loket van ondernemeninantwerpen.be aanbiedt, worden toegevoegd aan het Vlaamse e-loket. Als Antwerpse ondernemer kan je via e-loketondernemers.be je aanvragen zoals een horecavergunning, een marktstandplaats of een renovatietoelage voor je handelspand raadplegen alsook je kmo-portefeuille, coronamaatregelen die voor jou van toepassing zijn, mogelijke groei- en logiessubsidies of aanwervingsincentives... checken. Je kan er bekijken welke steun je al gekregen hebben via overheidsdiensten. Dit Vlaamse e-loketondernemers.be wordt nog verder uitgebreid met producten en diensten van andere agentschappen en van lokale besturen.

In de komende maanden wordt de Antwerpse dienstverlening op het Vlaamse e-loket ook nog verder vervolledigd.

De stad wil hiermee de zoektocht, de aanvragen en dossieropvolging vereenvoudigen en het jou als ondernemer administratief makkelijker maken om je zaak uit te bouwen. Alle aanvragen kunnen digitaal gebeuren en als ondernemer kan jij je volledige dossier opvolgen via één geïntegreerd digitaal portaal.

Check je overheidsdossier op e-loketondernemers.be.

Deel deze pagina: