Antwerpse Primark biedt werk aan 550 mensen

Op 30 april 2018 opende Primark een nieuwe vestiging op de Meir. De bekende Ierse keten maakt van de Antwerpse winkel haar flagship store. “We zochten 550 medewerkers voor deze nieuwe winkel”, zegt Anne-Marie De Block, P&C Business Partner voor Primark Benelux. “Geen overbodige luxe als je bedenkt dat er gemiddeld 230 mensen tegelijk aan het werk zullen zijn.”

De winkel kwam er na grondige verbouwingen aan het pand waar vroeger een H&M gevestigd was. “Deze winkel wordt meteen onze grootste in België”, schetst Anne-Marie De Block. “De winkelruimte zelf is zo’n 5900 m2 groot en ook de faciliteiten voor het personeel zijn heel ruim en aangenaam.”

Flagship op de Meir

“Er zijn 80 paskamers en 67 kassa’s. Zo garanderen we dat mensen nooit lang moeten aanschuiven aan de kassa, zelfs wanneer het druk is in de winkel. In Antwerpen hebben we genoeg plaats om al onze afdelingen onder te brengen, van kleding tot make-up en accessoires. Ons pand in Brussel is daarvoor bijvoorbeeld te klein.”

“Antwerpen was een logische locatie voor onze flagship store. Niet alleen omdat je een grote regio van klanten aanspreekt, maar ook omwille van de stad zelf. De Meir is een prachtige winkelstraat en is bijzonder geliefd bij ons doelpubliek – terecht trouwens! Daar kon Primark toch niet wegblijven?”

Goede buren

“Net zoals elders hebben we in Antwerpen meteen contact gelegd met de handelaarsvereniging en onze buren op de Meir. Om een winkelstraat goed te laten draaien, heb je elkaar nodig. Zo doen we, net als de andere winkels op de Meir, mee aan de maandelijkse zondagopening. Uit de ervaringen in onze andere vestigingen weten we dat de populariteit van onze winkels een positief effect heeft op de omgeving. Mensen springen ook eens in een andere winkel binnen of gaan iets drinken of eten in de buurt.”

550 vacatures

“Om onze 550 vacatures in te vullen, hebben we hulp gekregen van de stad en VDAB. De stad heeft gefaciliteerd door ons in contact te brengen met organisaties die ook werkzoekenden uit kansengroepen begeleiden in hun zoektocht naar werk. Zo hebben we kunnen zorgen voor diversiteit bij het invullen van de vacatures, een belangrijk speerpunt voor ons, om iedereen de kans te geven bij Primark te werken.

We proberen flexibel om te gaan met de noden van ons personeel. Zo hebben we een ‘schoolbel-arrangement’ voor mensen die op vaste momenten hun kinderen naar school moeten brengen of weer ophalen.”

“De samenwerking met alle partners liep op rolletjes. VDAB organiseerde 22 infosessies op 4 dagen. Hierop waren bijna 1 500 werkzoekenden aanwezig waarvan meer dan 1 000 op gesprek kwamen. De stad zocht voor ons een geschikte locatie om de vele kandidaten te ontmoeten. Ze stelden ons hiervoor de Athenazaal van het Atheneum ter beschikking. Na amper drie wekenwaren alle vacatures ingevuld. Dankzij die vlotte werking waren we helemaal klaar om open te gaan eind april”

 

Lees meer over het vinden van geschikt personeel

Sectoren: 
Deel deze pagina: