Antwerpse startup wint internationale innovatieprijs

Twee jaar, zo jong is SLiCK Software Solutions. Het Antwerpse IT-bedrijf kwam een paar jaar geleden uit het niets, maar won vorige maand al de Engelse IntraLogistex Award voor innovatie: een grote erkenning in de logistieke sector. Oprichter Alex Lisitzky vertelt over de geboorte van een succesvolle onderneming.

Alex: “SLiCK is voortgekomen uit een eenvoudig idee. Ik werkte bij CEVA Logistics, een van de grote logistieke bedrijven in Antwerpen en in Europa. Daar viel het me op dat elke stakeholder in het logistieke proces zijn eigen software gebruikte, en dat er geen enkele bruikbare manier was om al die informatie samen te krijgen. Nochtans is dat zo belangrijk. De  klant wil graag weten wanneer zijn bestelling aankomt, liefst tot op de minuut. De leverancier moet een overzicht houden over de hele keten. En de chauffeur moet met alle partijen contact kunnen opnemen wanneer er iets onverwachts gebeurt. Het zou logisch moeten zijn dat al die informatie voor iedereen beschikbaar is, toch?
 
Ik zag een grote kloof tussen wat er mogelijk was met moderne cloud-based technologie, waarbij alle info in een online applicatie staat, en hoe weinig er effectief mee gedaan werd in de logistieke sector. In die kloof lag een gouden kans. Ik begon met drie collega’s te werken aan een browser-applicatie die dat allemaal wél zou kunnen. En die voor iedereen perfect toegankelijk zou zijn, omdat alle informatie in real time online wordt uitgewisseld. Dat werd ARGUS, een compleet online pakket voor ketenbeheer.”

Sneeuwbaleffect

“Die eerste jaren waren niet gemakkelijk. We werkten na onze uren, in mijn appartement. Er was geen kapitaal, dus moesten we roeien met de riemen die we hadden. We werkten ons uit de naad tot we een product hadden waarmee we naar buiten konden komen. Na een paar jaar hadden we een product dat we konden tonen aan een eerste klant. Die was onder de indruk, en zo ging de bal aan het rollen. Nu, twee jaar later, krijgen we volop erkenning. Het interessante is dat de transportsector eigenlijk een klein wereldje is. Iedereen kent iedereen. Een tevreden klant toont aan zijn eigen contacten hoe onze applicatie werkt. Zo groeit onze bekendheid als een sneeuwbal.”

“Moderne software is onmisbaar”

“Onze service draait al en kan perfect op zichzelf staan, maar we zien nog mogelijkheden om uit te breiden. Veel logistieke bedrijven hebben tien jaar geleden geïnvesteerd in een intern softwarepakket, en zijn daar sindsdien mee blijven zitten. En dat terwijl de ontwikkelingen op IT-gebied zo snel gaan de laatste jaren. We moeten onze klanten tonen dat moderne software onmisbaar is.”

“Je moet met echte oplossingen komen, niet met wat je dénkt dat je klant zal willen”

“Om het tempo in de IT-sector te kunnen volgen, moet je flexibel zijn. Wij hebben het voordeel dat we werken met een totaal vlakke hiërarchie. Iedereen mag zijn zegje doen. Dat stellen onze werknemers op prijs, maar ook onze klanten. Het betekent dat we razendsnel kunnen ‘schakelen’. Een klant belt ons met een vraag, en wij kunnen meteen aan het werk om er een antwoord op te geven. In een groter bedrijf moet je eerst nog een heel beslissingsproces doorlopen. Zo verlies je kostbare tijd. Tegen dat je met een antwoord komt, is je klant al naar de concurrentie gegaan.
 
De grootste valkuil voor IT-ondernemingen zoals wij, is slecht anticiperen. Je moet met echte oplossingen komen, in plaats van te maken wat je dénkt dat je klant zal willen. Als je je dan vergist, ben je uitgespeeld. Wij staan dicht bij onze klanten, reageren snel en brengen een broodnodige service.”

Vrijheid is onbetaalbaar

“Mijn advies aan andere start-ups? Er is maar één manier om een idee uit de grond te stampen, en dat is steenhard werken. Je moet door een harde periode waarin er nog geen geld is om alles te doen wat je zou willen, maar dat geeft je wel de vrijheid om helemaal je eigen ding te doen. Dat vind ik onbetaalbaar – en het loont achteraf.
 
Voor onze verdere ontwikkelingsplannen hebben we een dossier ingediend bij het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT). Dat heeft ons een mooi subsidiebedrag opgeleverd waarmee we ons platform gaan verbeteren en verder ontwikkelen. Veel grote spelers in de transportsector beseffen zelfs niet welke mogelijkheden er allemaal zijn met de huidige technologie. Aan ons om het hen te tonen!”

Thema's: 
Deel deze pagina: