Antwerpse sterke economische sectoren flink vertegenwoordigd op Jobbeurs

Antwerpen trekt werkwilligen aan. Op de jobbeurs van 30 september in het Elzenveld vertegenwoordigden 31 bedrijven de Antwerpse sectoren ICT, chemie, industrie, distributie, zorg, engineering, techniek, logistiek en financiën. Met 1500 bezoekers in één namiddag, was het er over de koppen lopen.

Werken dichtbij huis

Eénendertig bedrijven met vacatures ontmoetten er geïnteresseerde kandidaten met de juiste profielen. Deze bedrijven zijn op zoek naar medewerkers, liefst afkomstig uit Antwerpen. Zo zoekt Elia dispatchers en techniekers in het Antwerpse, vermits daar hun werkterrein zal liggen. Het wit-gele kruis zoekt verpleegkundigen die in Antwerpen en omgeving wonen. De zorgverstrekkers kunnen hun dagelijkse verzorgingstoer van thuis uit beginnen zonder tijd te verliezen. De stressfactor door de ochtendspits wordt vermeden omdat de zorgverstrekkers de regio kennen. Bovendien loopt het contact met de patiënten vlotter wanneer de verplegers van de buurt zijn en dezelfde gewoontes hebben.
 
Deze beurs lokte werkzoekenden die dichter bij huis willen werken, maar ook werknemers die een switch in hun carrière willen maken en het gevarieerde aanbod aan vacatures en bedrijven niet wilden missen. Ze maakten kennis met bedrijven en de profielen die in Antwerpen gezocht worden. Pas afgestudeerden zochten dan weer de juiste contacten maar ook informeerden ze bij interimkantoren naar jobs om al enige ervaring op te bouwen. De gezochte profielen kregen een uitnodiging in de bus. In totaal schreven 1600 werkzoekenden zich in voor deze jobbeurs én 1500 kwamen effectief opdagen. 

Kandidaten met kwaliteitsvolle opleiding

Userfull is een jong ICT-bedrijf gevestigd in Brussel.  Zij tekenen de ICT-infrastructuur van bedrijven uit die de corebusiness volledig ondersteunt. Userfull selecteerde 7 goeie kandidaten. Voor Robin Talboom, Manager, zijn de scholing, de competenties en de attitude van de Antwerpse kandidaten van belang. Hun mentaliteit past in het ICT-bedrijf. En ook zijn er verhuisplannen richting Mechelen-Antwerpen.
 
De chemische cluster oefent een grote aantrekkingskracht uit, omdat investeringen in deze sector ook zorgen voor werkgelegenheid. De Europese zetel van Nippon Shokubai Europe is sinds 1999 gevestigd in Zwijndrecht. Nippon Shokubai produceert super absorberende polymeren en staat in voor de distributie in heel Europa. Nippon heeft uitbreidingsplannen en is op zoek naar in totaal 70 extra medewerkers. Tijdens de beurs stelde Nippon Shokubai 40 vacatures proces-operatoren, procesingenieurs en leidinggevenden voor. In een latere fase zullen ook ploegbazen en laboranten gezocht worden. Voor de functie van procesingenieur is ervaring niet echt een vereiste. Voor proces-operatoren dan weer wel.
 
Nippon gaat actief op zoek naar kandidaten in de Antwerpse regio en het Waasland. Ook voor hen was deze beurs een groot succes. Zij hebben heel wat pas afgestudeerden met het geschikte profiel ontmoet en uitgenodigd voor verdere gesprekken. De degelijke universitaire opleidingen in Antwerpen staan garant voor competente industrieel ingenieurs met specialisatie chemie, biochemie of electromechanica.
 
Lees meer over het vinden van geschikt talent
 

Deel deze pagina: