Antwerpse studenten tonen talent op Cowork-out

foto's: het Bolwerk

Afgaand op het succes van ‘Cowork-out’ in Fort 5 in Edegem moeten Evelien Corens en Charlotte Feremans niet vrezen voor het resultaat van hun eindwerk. De twee Antwerpse laatstejaarsstudenten Event & Projectmanagment aan de Karel de Grote Hogeschool stelden tijdens een netwerkevenement voor jonge ondernemers het concept van coworking voor. Tijdens de pitch contest – waarbij kandidaten in één minuut de vakjury moesten overtuigen – kwamen enkele studenten verrassend uit de hoek. 

In ware eighties-look - van top tot teen gehuld in opvallende fluopakjes - staan Evelien Corens en Charlotte Feremans de deelnemers aan hun Cowork-out op te wachten. “Tijdens onze stage bij het team van Bart Scheenaerts dat in Fort 5 in Edegem coworkingruimte het Bolwerk beheert, raakten we helemaal in de ban van deze nieuwe vorm van samenwerken”, vertellen de studenten. “We willen coworking bekender maken bij ondernemers en zeker bij starters. Daarom zetten we dit evenement op poten als eindwerk.”

Speeddaten met experts

Om niet te veel tijd verloren te laten gaan, opent de avond met een speeddate. De jonge ondernemers krijgen telkens drie minuten voor een gesprek met een experts of ondernemers die al vertrouwd zijn met coworking. Onder hen ook Geert Verreth, niet enkel hoofdcoach van Topvolley Antwerp, maar vandaag ook actief als motivational coach voor bedrijven. De intense gesprekken leveren de jonge starters heel wat inspiratie en motivatie op.

Idea Battle

“Op zes panelen presenteren we enkele klassieke vragen waarmee jonge ondernemers rondlopen”, lichten Evelien en Charlotte het concept van de Idea Battle toe. “Hoe ziet je ideale werkruimte eruit of wat heb je het meeste nodig als starter? De origineelste antwoorden bekronen we met een gadget uit de jaren tachtig”, lachen Evelien en Charlotte. 

Inspirerende omgeving

Eén rode draad bij alle gastsprekers: coworking werkt inspirerend! “Door ideeën, contacten en faciliteiten te delen, werk je efficiënter en bouw je een onderneming succesvol uit”, klinkt het enthousiast. Frederik Denkens, oprichter van A-space, de eerste coworkingruimte in Antwerpen, gaat nog een stap verder. “Ik geloof sterk in netwerk-economie. Klassieke bedrijfsstructuren zullen volgens mij meer en meer evolueren naar tijdelijke verbintenissen tussen mensen. Freelancers kunnen wanneer en waar ter wereld samen aan één project werken. Natuurlijk blijft face-to-face contact belangrijk en dat kan dan in een coworkingruimte gebeuren”, besluit Frederik Denkens. 

Work-out

Onder het motto ‘genoeg gepraat’ dagen de twee studentes alle aanwezigen uit voor een portie fysieke actie. “Om iedereen op scherp te zetten voor de pitch contest, houden we in de gangen van Fort 5 een work-out. Pompende beats zorgen ervoor dat iedereen zich van alle stress kan ontdoen en klaar raakt voor de ‘finale’ van onze netwerkavond: de presentatie van de startersideeën.”  

Student wint pitch contest

In de pitch contest grijpen dertien jonge ondernemers of studenten de kans om een achtkoppige vakjury op enkele minuten te imponeren met hun ideeën. Maxim Piessen, student fysica aan Universiteit Antwerpen, komt uiteindelijk als winnaar uit de bus. “Wetenschappers hebben weinig gevoel voor design. Vaak gebruiken ze slechte illustraties waardoor mensen hen niet begrijpen. Ik wil een online platform ontwikkelen waar wetenschappers materiaal vinden om betere presentaties te maken.” Ine Verlinden, auteur van ‘Return of The Queens’ prijst met succes haar boek aan, en wordt beloond met de publieksprijs.  

Tips voor starters

  • Geef uzelf minstens drie jaar om uw onderneming volledig gelanceerd te krijgen.
  • Omring u met de juiste mensen en verwen hen.
  • Doe wat u graag doet en waar u goed in bent. Laat de andere zaken aan anderen over.
  • Blijf authentiek en grijp elke kans om uw verhaal te doen.
  • Kies voor coworking zodat u ideeën, kennis, contacten en faciliteiten kan delen.

Lees meer info voor startende ondernemers

Deel deze pagina: