Apps for Antwerp finale op 2 februari

Begin december startte de tweede editie van de wedstrijd Apps for Antwerp, gehost door Start it @KBC. Met open data en services van de stad, zoals het A-profiel, bouwden informatici en creatievelingen een app of website.

Vijf projecten haalden de finale. Het gaat om projecten van zowel studenten, start-ups en professionals uit de sector. Op maandag 2 februari stellen de finalisten hun project voor aan het publiek. De jury kiest de laureaten en keert de prijzen uit. 

De projecten 

  • Buurtmeter: Bewoners kunnen aan de hand van een geografische positie een objectieve waardering krijgen over de leefbaarheid en woonkwaliteit van een buurt, op basis van zelf gekozen criteria.
  • Fix me!: Antwerpenaars kunnen stickers kleven op lelijke, verouderde of kapotte plekken in de stad. Met de Fix me-app nemen ze dan een foto van de locatie met de sticker en zenden die naar de stad. Hoe meer stickers er op één plek kleven, hoe sneller de stad naar een oplossing zal zoeken voor het probleem.
  • ACleanCity: Deze app bundelt alles wat met afval te maken heeft zoals de data van de afvalophaling, locaties van glascontainers, hoe juist sorteren enz.
  • A*sign: De chauffeur die verhuisborden levert, kan via dit online platform de ophaal- en leveringsroute plannen. In een latere fase kan hij de meest optimale route bepalen. 
  • Geoplus: Een app die professionals makkelijker toegang geeft tot de GIS-gegevens van de stad.

Praktisch

De finale gaat door op maandag 2 februari om 19u30 in den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen.
 
Schrijf u hier in

Deel deze pagina: