Bar Leon zette 'Hire a Creative' in voor de naam op de gevel

Bar Leon door lettering artist en muralist Pieter Boels via 'Hire a Creative'

Op zoek naar een vormgever, strategische inspiratie of een onderscheidende merkidentiteit? ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. brengt je op 24 en 25 juni in contact met het creatieve bureau of de freelancer die jouw opdracht perfect kan invullen.

 

Bij 'Hire a Creative' krijg je een creatief pakket aangeboden ter waarde van 750€. Is je bedrijf gevestigd in stad Antwerpen [*] en deed je dit jaar nog geen beroep op ‘Hire a Creative’, dan ontvang je van stad Antwerpen bovendien een tegemoetkomingsvoucher van 500€ voor de factuur.

 

Ja, je betaalt dus zelf maar 250€.

Bar Leon en Rood-Wit, signed by ‘Hire a Creative’ Pieter Boels

Bert Van Lommel van Bar Leon: “Ik deed beroep op Hire a Creative omdat ik op de gevel van Bar Leon iets wilde doen. Ik werd gematcht met Pieter Boels, expert in lettering, graphic design en murals. Ik toonde oude fotoboeken van façades van horecazaken als inspiratie aan Pieter, maar gaf hem verder veel vrijheid over het concept, want zo werkt het het best. Hij kent zijn vak, ik het mijne. Uiteraard ben ik betrokken, maar creatives appreciëren die vrijheid.

Met zijn expertise was Pieter inderdaad de beste match voor de job. Het was ook fijn samenwerken en het resultaat beantwoordt volledig aan onze wens. Het liep zo vlot dat we Pieter een volgende opdracht gaven; de gevel van ons nieuwe café Rood-Wit in Berchem moest immers ook aangepakt worden en liefst nog voor de opening op donderdag 10 juni. Ook met die gevel scoorde Pieter en de foto’s werden sympathiek veel gedeeld op social media."

Doe beroep op Antwerpse creatives en laat je zaak spreken

Pieter Boels: "De gevel van Barl Leon was net gewit, de stelling zou er nog een week staan. Bert had inspiratie gevonden in een boek met foto’s van Antwerpen uit de 19de eeuw, toen muurschilderingen nog volop het straatbeeld kleurden. Bert heeft net als ik affiniteit met hoe dingen vroeger gebeurden, dus zaten we snel op dezelfde golflengte wat betreft het ontwerp. Dat moest ook, gezien de korte deadline. Het was zeker niet de bedoeling om een ‘retro’ ontwerp te maken – daar heb ik namelijk een hekel aan – maar wel iets dat subtiel het gevoel geeft dat het café er altijd al was. Het hele project - van ontwerp tot uitvoering - was rond in enkele dagen.

Uiteraard speelden niet enkel esthetische motieven; de mural geeft Bar Leon een veel grotere zichtbaarheid vanop het Krugerplein. Door de plaatsing tussen de eerste en tweede verdieping, trekken we het oog van wandelaars aan de overkant van het plein meteen naar de zaak. 

De meerwaarde van 'Hire A Creative' voor mij? Inmiddels heb ik al een tweede project afgewerkt voor Bert. Hij nam de legendarische kroeg Rood-Wit in Berchem over en ook daar zette ik de naam op de gevel. Dat café bestaat al sinds mensenheugenis, en het is een eer om bij te dragen aan die lange geschiedenis! Hier koos Bert voor een tijdloos typografisch ontwerp, gecombineerd met een illustratie op een clubagenda uit de jaren 40. 

Het was een erg fijne samenwerking, die Bert voor de eerste opdracht (Bar Leon) bijzonder goedkoop uitkwam. Hij gaf me zijn volle vertrouwen, wat ideaal is voor een creatief proces. Ik stemde beide murals vormelijk af op het karakter van de respectievelijke zaken. Dit kan enkel met een goede briefing – een persoonlijk gesprek – en wederzijds respect tussen opdrachtgever en designer. We zijn beiden erg tevreden over het resultaat. In tegenstelling tot een spandoek of vinylsticker is dit klaar om de tand des tijds te trotseren." 

Pieter Boels is lettering artist, grafisch ontwerper en muralist. In zijn werk is hij constant op zoek naar de grens tussen woorden en beeldtaal, met expressieve letters als resultaat.

Schrijf je NU in voor 'Hire a Creative' en ontvang een voucher van 500€

Heb jij ook een opdracht voor een creatieve professional en is je beschikbaar budget gekend? ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. matcht je 24 en 25 juni met Antwerpse copywriters, fotografen, webdesigners, grafisch vormgevers, illustratoren / typografen, content creators, sociale media adviseurs, proces & brainstorm-facilitators, ruimtelijk vormgevers, mode / accessoire ontwerpers, audiovisuele creators, service designers, product designers of communicatie experten. Het is maar wat je nodig hebt.

SCHRIJF JE HIER IN

[*]  Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk. De voucher is een corona-steunmaatregel van stad Antwerpen, als onderdeel van het relancebeleid. Ze zijn beperkt in aantal en worden toegewezen op volgorde van inschrijven. Meer info hierover: thijs@apbc.be

Deel deze pagina: