Barok koken in uw horecazaak

De stad Antwerpen brengt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen dit jaar hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap met het festival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’.

Tijdens het festival, van juni 2018 tot en met januari 2019, staan de schijnwerpers op Rubens, een van de meest invloedrijke kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen.

Naast tal van barokke evenementen, voorstellingen en toptentoonstellingen in de Antwerpse musea en kerken willen we de stad ook een barok tintje geven.

Bereid u voor op het barokjaar in Antwerpen

De culinaire inspiratiegids 'Barok koken met een twist' bundelt de beste recepten, bereidingswijzen en keukengeheimen uit de baroktijd (17e eeuw). Toen al konden de koks en keukenmeiden een aardig potje koken. Zo legden ze de basis voor onze stoofpotjes en pasteitjes. Ook onze geliefde mattentaartjes zijn al eeuwen oud! Net als granola trouwens, dit gezond ontbijtje wist de 17-eeuwse burger ook te appreciëren. Ontdek deze en andere recepten en weetjes in de gratis gids.

Bekijk de gids Barok koken

Sectoren: 
Deel deze pagina: