BASF zet deuren een dag open voor nieuwkomers

Veel vluchtelingen kiezen na hun erkenning Antwerpen als woonplaats. Vaak hebben deze nieuwkomers een diploma op zak dat ook hier nuttig is. En vaak ook ervaring. Dat zou best een opportuniteit kunnen zijn voor Antwerpse bedrijven die op zoek zijn naar talent. Zo denkt BASF er ook over. Daarom zette het samen met Etion en VDAB een bedrijfsbezoek op poten.

Op 13 oktober kregen twintig hoogopgeleide nieuwkomers de kans om BASF van dichtbij te leren kennen tijdens een rondrit op de site, een bedrijfspresentatie en een tewerkstellingstoelichting.

Kennismaking in twee richtingen

“Kennismaken werkt in twee richtingen”, vertelt Katrien Dingemans, HR business partner bij BASF. “Wij gunnen de nieuwkomers een blik in ons bedrijf, maar ook voor ons is dit een unieke kans om de competenties van die nieuwkomers in te schatten en te zien waar er nog hindernissen liggen. Want ook voor ons is dit nieuw. Net daarom organiseren we dit kennismakingsmoment.”

Met het bedrijfsbezoek is alvast de eerste drempel voor nieuwkomers weggenomen. De bedrijfspresentatie gaf hen inzicht in de chemische processen op de site. En tijdens de rondrit viel pas echt op hoe groot BASF eigenlijk is. De nieuwkomers zagen met eigen ogen hoe 580 kilometer pijpleiding op zes vierkante kilometer past.

Maar BASF vertelde niet alleen over wat er op de site gebeurt. Ook het DNA van het bedrijf kwam uitvoerig aan bod: altijd strevend naar vooruitgang, zowel in processen als voor de mensen die erachter staan. Genoeg bagage voor de nieuwkomers om aan het einde van het bedrijfsbezoek zélf af te wegen of BASF een bedrijf voor hen is. Want dat is wat écht telt: een match tussen kandidaat en bedrijf in twee richtingen.

Tewerkstellingstoelichting

“We lieten de nieuwkomers niet naar hier komen voor een eerste selectie”, verduidelijkt Katrien. “Wel om geïnteresseerden te tonen wat de juiste man op de juiste plaats voor ons betekent. We zijn trouwens heel transparant over onze selectieprocedure: goed Nederlands kennen is cruciaal om de veiligheid op onze site te kunnen garanderen. Door deze info hier te geven, maken we duidelijk dat onze deuren open staan voor wie interesse heeft en aan zijn competenties werkt. Dus ook voor erkende vluchtelingen.”

Open voor samenwerking

“Of het bedrijfsbezoek tot een aanwerving zal leiden? Dat weten we niet. Het kennismakingsmoment is vooral een eerste voorzichtige stap. Samen met VDAB zoeken we nu graag verder uit hoe onze weg met die van de nieuwkomers kan kruisen”, aldus Katrien.

Het bedrijfsbezoek heeft ook bij de doelgroep effect gehad. Ze weten nu dat de deuren van BASF open staan, waar ze aan moeten werken en hoe de selectieprocedure in elkaar zit. Een extra motivatie dus, want ook zij komen graag op de juiste plaats terecht.

Ook kennismaken met nieuwkomers?

BASF is niet het enige bedrijf waar nieuwkomers met hun skills voor meerwaarde kunnen zorgen. Op ondernemeninantwerpen.be/werkenmetvluchtelingen vindt u ervaringen van andere bedrijven maar ook antwoorden op uw vragen rond opleiding en tewerkstelling van erkende vluchtelingen én evenementen waarop u uw eerste stappen kunt zetten.

Sectoren: 
Deel deze pagina: