Bedrijf in de kijker: Alligence

Alligence is een modern communicatiebureau dat zijn pijlen vooral richt op (internationale) overheden en corporate klanten. 

Luc Keustermans: “Not a wasted word is een slogan die we hier graag hanteren: we geloven dat communicatie moet teruggaan naar de essentie: unieke eigenschappen, die gecommuniceerd worden via specifiek ontworpen kanalen, media en campagnes. Weg met ballast.”

Die aanpak scoort. “We bieden onze klanten volledige service aan: van creatieve ideeën tot productie, met gebruik van nieuwe media en technologieën waar dat nuttig is. De voorbije jaren werkten we onder meer voor de Europese Commissie en het Europese Parlement. Maar ook voor grote havenbedrijven en chemiereuzen. Een veeleisende maar boeiende klantengroep.”

Verhuis van Zurenborg naar het Zuid

“Ons vorige kantoor stond aan de Cogels Osylei in Berchem. Trots en statig, dat wel. Maar we zaten er verspreid over heel wat kamers en verschillende verdiepingen. Dat is verre van ideaal voor een communicatiebureau waar iedereen voortdurend met elkaar in overleg gaat over projecten, concepten en plannen. Daarvoor heb je volgens ons echt een open ruimte nodig. Maar waar vind je die?”

Alligence klopte aan bij de Investdesk van stad Antwerpen. “Bedrijven die willen verhuizen, staan voor een gelijkaardige opdracht als mensen die in de stad komen wonen. De zoektocht naar een pand is cruciaal: je wilt de juiste afmetingen, goede faciliteiten, een indeling die past bij de stijl van het bedrijf én een buurt waar iedereen graag elke dag naartoe komt."

De juiste combinatie vinden is niet altijd evident. "De locatiemanagers van de stad kennen de kantoormarkt erg goed en weten ook waar de clusters van creatieve bedrijven zich bevinden. Van die expertise kunnen bedrijven gebruik maken – ze gaan dan samen op zoek naar een geschikte locatie."

De vrije ruimte in de Dendermondestraat was ideaal voor Alligence: ruim genoeg, vlakbij enkele collega’s uit de reclame- en communicatiewereld én betaalbaar.

Dienstverlening voor ondernemers

Antwerpen zet meer en meer in op dit soort dienstverlening om het leven van bedrijven in de stad te vergemakkelijken. En dat valt in de smaak.

“Als ondernemer heb je al meer dan genoeg katten te geselen. Alle hulp en expertise is dan welkom. De stad helpt ons met het verminderen van de papierberg en spaart ons fors wat tijd uit. Het is alsof we een extra adviseur in ons team krijgen. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.”

Zoekt u een locatie?

Dan helpen de locatiemanagers van de Investdesk van stad Antwerpen u in uw zoektocht naar een geschikte locatie. De Investdesk adviseert u ook over noodzakelijke vergunningen en wettelijke verplichtingen. Deze dienstverlening is gratis.

Doe een locatieaanvraag

Deel deze pagina: