Bedrijf in de kijker: FRX Polymers

Fabrieken in de Antwerpse haven.

Het Amerikaanse FRX Polymers bouwt in de Antwerpse haven zijn eerste commerciële fabriek. De producent van milieuvriendelijke, brandvertragende plastics mag dankzij die investering de Foreign Investment Trophy in ontvangst nemen.

Om zijn activiteiten naar Europa uit te breiden, besliste FRX Polymers om zich te vestigen in de haven van Antwerpen. Een evidente keuze, volgens CEO Marc Lebel. “Het lag voor de hand om onze eerste commerciële fabriek te bouwen op een locatie van waaruit we onze producten wereldwijd kunnen verschepen. Met een wereldhaven zoals die van Antwerpen zitten we dus goed.”

Hotspot voor chemie

Niet alleen de locatie maakte Antwerpen een aantrekkelijke plaats om te investeren. “Antwerpen is de op een na grootste chemiecluster ter wereld en de haven is een echte hotspot voor chemische pioniers”, vertelt Marc Lebel. “Partnerbedrijf Bayer nodigde ons uit om zich te vestigen op hun site. Een interessant aanbod, want Bayer levert twee van onze drie basiscomponenten.”

Milieuvriendelijke plastics

De vlamvertragende polymeren op basis van fosfor van FRX Polymers worden onder meer gebruikt in elektronica, verlichting, vliegtuigen en treinen en ze vormen een milieuvriendelijk alternatief voor de toxische stoffen die voordien gebruikt werden. Doordat bedrijven bewuster kiezen voor duurzame alternatieven en door strenger wordende Europese richtlijnen groeit de markt voor deze milieuvriendelijke plastics.

Award voor buitenlandse investeerder

Eind 2013 zal het nieuwe productiebedrijf in de Antwerpse haven operationeel zijn. De  investering van 16,5 miljoen euro is tijdens de bouw van de fabriek goed voor 200 jobs, bij de start kunnen 35 voltijdse werknemers aan de slag.

Op de eerste editie van de Foreign Investment Award, kon FRX Polymers de jury en het publiek overtuigen met zijn innovatieve langetermijnvisie. Het bedrijf mocht de award ‘Investment of the Year’ mee naar huis nemen. De Foreign Investment Award is een initiatief van Flanders Investment & Trade (FIT) om investeringsprojecten in de kijker te zetten die de afgelopen 3 jaar ‘een belangrijke toegevoegde waarde voor de Vlaamse economie’ realiseerden.

Deel deze pagina: