Bedrijf in de kijker: LN Beanies

Haken en breien. Ellen Kegels had nooit gedacht dat ze van haar hobby haar beroep zou kunnen maken, maar met haar collecties LN Beanies en LN Andes breit ze het ene succesverhaal aan het andere. 

Wat tien jaar geleden binnen de snowboardcultuur beschouwd werd als een hip accessoire, wist de jonge onderneemster commercieel te vertalen naar een kleurrijk en toegankelijk hebbeding voor verschillende leeftijdscategorieën. Met haar ‘beanies’ haakte ze in op de wintertrend en intussen is het kleinood niet meer weg te denken uit onze wintergarderobe. Mutsen vulde ze aan met bijhorende sjaals en met haar tweede lijn LN Andes biedt ze intussen ook een hele collectie aan.

Van een goed idee naar een zakenplan

Een goede zaak start bij een goed concept. Ellen vertelt: “Mezelf voltijds aan LN Beanies wijden, was geen beslissing die uit mezelf kwam. Mijn passie lag in de reclamesector. In Londen heb ik een studie verricht naar hoe nieuwe bedrijven in tijden van crisis kunnen overleven. Ik nam mijn eigen hobby als voorbeeld en zo heb ik mijn eerste businessplan uitgewerkt. Ik werd niet wakker met een goed idee. Voor ik mijn eigen zaak opstartte was ik al zes jaar met LN Beanies bezig.”

Unieke propositie

Ellens zakenplan is opgebouwd rond op vier belangrijke en unieke pijlers: “Mensen houden van handwerk. Ze willen een eerlijk product dat lang meegaat. Mijn producten zijn duurzaam en ze zijn gelinkt aan een sociaal project. In Peru stel ik met mijn bedrijf tienermoeders tewerk en in België werk ik met mijn ‘omaatjes’. Verder maak ik werk van een excellente klantendienst en ten slotte wil ik dat mensen de indruk krijgen dat ze met een persoon te maken hebben en niet met een bedrijf.”

Van de markt naar een pop-up shop

De jonge onderneemster weet van aanpakken. Haar collecties verkoopt ze via boetieks, thuisverkopen en een webshop. En onlangs publiceerde ze haar eerste breiboek. Om een nieuw publiek aan te trekken, opent ze binnenkort een pop-up shop op het Antwerpse zuid. “Met dit tijdelijke experiment wil ik graag uittesten hoe het voelt om een eigen winkel te runnen. Op lange termijn wil ik graag een concept store openen, waar mensen mijn collecties, maar ook de wol kunnen aankopen en workshops kunnen volgen. Bovendien wil ik ook mijn gezonde levensstijl integreren in het concept. Ik wil dat mensen komen shoppen en een hapje komen eten.”

Profileren via social media

Opvallend is de manier waarop Ellen verschillende media aanwendt om een relatie op te bouwen met haar cliënteel: “Social media zijn hip en mensen die het niet kennen, vinden het dikwijls asociaal dat ik zoveel foto’s van mezelf en mijn producten deel. Maar het heeft echt wel effect op mijn verkoop.” Het is een kunst om op te vallen, aan te voelen wat consumenten wil en hierop in te spelen. Ellen doet het door zichzelf continu heruit te vinden.

Thema's: 
Deel deze pagina: