Bedrijven met vacatures gezocht voor project JOBROAD

JOBROAD is een project dat de voorbije jaren in de provincie West-Vlaanderen al zijn succes heeft bewezen. In de stad Antwerpen willen de initiatiefnemers op één jaar tijd 280 erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden begeleiden en via tijdelijke tewerkstelling helpen in hun zoektocht naar een job. Het doel is om tegen het einde van het jaar 80 mensen aan een tijdelijke job te hebben geholpen en de helft hiervan (40) aan een vast contract. 

Daarnaast rekenen VFU en Accent Jobs op het effect van mond-tot-mond reclame om nog eens 200 tijdelijke jobs in te vullen, waarvan de helft daarna wordt omgezet in een vast dienstverband.

Nog bedrijven met vacatures gezocht

Voor de drie nog geplande dagen dit jaar waarop de nieuwkomers zich kunnen voorstellen om vacatures in te vullen, worden nog geïnteresseerde bedrijven uit verschillende sectoren gezocht. Bedrijven die interesse hebben, kunnen hiervoor contact opnemen via jobroad@accentjobs.be.

Succesvolle eerste case

Donderdag 15 maart bracht een groep van 14 erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden samen een bezoek aan twee bedrijven in het Antwerpse. Zowel bij een containerherstelbedrijf in de Antwerpse haven als bij aannemersgroep Van den Berg-BESIX Infra in Schelle kregen ze een rondleiding. Daarna gingen ze tijdens een speeddate individueel in gesprek met de personeelsdiensten van beide bedrijven. In het containerherstelbedrijf was er meteen een match: van de 6 aanwezige vluchtelingen werden er 4 meteen in dienst genomen, drie als lasser, één als koeltechnieker. Bij Van den Berg-BESIX werden er meteen drie kandidaten weerhouden voor een tweede interview. Kandidaten die niet weerhouden werden voor deze specifieke vacatures, krijgen verdere individuele begeleiding.

Lees meer informatie en verhalen van andere ondernemers 

 

Deel deze pagina: