Bedrijven wisselen bewegingsideeën uit op rooftop happening

Sporting A bracht donderdag 18 juni bedrijven die hun medewerkers willen stimuleren om meer te bewegen samen op het terras van het M HKA. Er namen twintig firma’s deel. Tijdens dit evenement deden ze ideeën op over beweging op de werkvloer.

In het kader van de campagne ’t stad beweegt organiseerde Sporting A de eerste rooftop happening voor bedrijven die hun medewerkers tot beweging willen aansporen. Sporting A nodigde de bedrijven uit die nu al de liftloze maandag op hun werkvloer promoten. Van die firma’s waren er twintig aanwezig, waaronder BASF, Levanto, Infrax en Bank Van Breda.

Speeddates, dynamisch kantoormeubilair en inspiratie opdoen

Tijdens dit exclusieve evenement wisselden de bedrijven ideeën uit tijdens speeddates. Een aantal quotes over beweging op het werk bracht de gesprekken op gang. Daarnaast konden de aanwezigen dynamisch kantoormeubilair uittesten. Deskbikes, fit discs en meubilair om staand te vergaderen werden uitgeprobeerd. 

“Beweging is één van de pijlers van een gezonde leefstijl. Via laagdrempelige acties sporen we onze medewerkers aan om voldoende én gezond te bewegen, want wij geloven dat investeren in fitte medewerkers loont op lange termijn. Het is goed dat Sporting A helpt om bedrijven met elkaar in contact te brengen en ervaringen te laten delen,” zegt Marc Van Breda, Vice President Health, Safety, Environment & Energy Policy BASF Antwerpen. 
 
“Met Sporting A willen we ook beweging op de werkvloer promoten”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Het heeft voordelen voor de werknemer én de werkgever. Zo leert onderzoek dat meer bewegen de concentratie en de productiviteit verhoogt. Daardoor zijn werknemers gelukkiger en kunnen ze langer aan het werk blijven.”
 
Sporting A verzamelt alle tips over beweging op het werk op www.tstadbeweegt.be

Deel deze pagina: