Bexco bouwt aan snel tempo

Het gebouw van touwenproducent Bexco op Blue Gate Antwerp staat in de steigers. De nieuwe vestiging wordt volledig gebouwd en ontwikkeld vanuit de eco-effectieve ambitie van Blue Gate Antwerp. De productieruimte moet klaar zijn in juni 2015.

De onderneming uit Hamme sloot vorig jaar een contract voor een terrein van 1,1 hectare om op Blue Gate Antwerp touwen voor de offshore industrie te produceren. In de offshore is er een evolutie naar alsmaar langere touwen omdat men op diepere plekken olie gaat boren. Die langere touwen kan Bexco niet meer getransporteerd krijgen vanuit Hamme. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een locatie aan het water. "We vonden in Blue Gate Antwerp de ideale locatie," zegt Francis Mottrie, CEO van Bexco. "Blue Gate Antwerp ligt direct aan het water zodat wij verlost zijn van de gewichts- en hoogtebeperkingen voor transport op de weg."
 
Bexco (20 miljoen euro omzet), dat als belangrijkste aandeelhouder Exmar van Nicolas Saverys heeft, kan dankzij Blue Gate Antwerp meedingen naar de grootste projecten in een nichesector. Wereldwijd heeft Bexco slechts een vijftal concurrenten voor dit soort opdrachten.
 

Deel deze pagina: