Biedt jouw werkvloer plaats aan jonge talenten?

Copyright: spoorzoeker, steunpunt tewerkstelling

Is er in jouw bedrijf nood aan frisse, vakkundige en gemotiveerde jonge talenten? Doe dan een beroep op Spoorzoeker: een vormingstraject dat jongeren richting duurzame tewerkstelling smeedt.

Wat is Spoorzoeker?

Dankzij Steunpunt Tewerkstelling (STW) vinden sinds 1987 vakkundige en gemotiveerde werknemers hun plaats op de arbeidsmarkt. De STW-instructeurs bereiden de cursisten optimaal voor op een duurzame tewerkstelling. Vandaag zetten zij hun ervaring in voor Spoorzoeker: een traject op maat, gericht op Borgerhoutse jongeren.

Verrijk je bedrijf

De Spoorzoeker-jongeren vertegenwoordigen een groot en onaangesproken groeipotentieel. Deze talenten stappen in een traject van 21 weken, waarin ze intensief getraind worden en de kans krijgen werkervaring op te doen. Via een waaier aan activiteiten krikt STW hun vaardigheden en zelfvertrouwen op.

De focus ligt op soft skills zoals communicatie en stiptheid: zo zet Spoorzoeker de werkattitude van de jongeren helemaal op punt. Bovendien werkt dit traject ook intensief rond veiligheid en technische vaardigheden, zoals planlezen, ruimtelijk inzicht en werken met gereedschappen. Het gevolg? Een dankbare, loyale en gemotiveerde collega komt je richting uit!

Het verhaal van Hassan, één van de Spoorzoekers 

Hassan is 19 jaar en komt uit Afghanistan. Zijn ouders zijn vermoord, waarna hij is vertrokken, op zoek naar een veilige plek. In zijn land was hij leerjongen bij een elektricien: Hassan vindt het super om ervoor te zorgen dat mensen in verlichte huizen kunnen wonen. Hij wil graag een diploma of attest behalen zodat hij een goede job kan uitvoeren. 

Naadloze samenwerking

Spoorzoeker bespreekt met elk deelnemend bedrijf de noden. Je bedrijf geeft aan welk type arbeidskracht het zoekt en welke skills hiervoor vereist zijn. De instructeurs gebruiken deze informatie om de jongere zo gericht mogelijk voor te bereiden in het leertraject. Anders dan bij een ‘normale’ sollicitatieprocedure, maakt een bedrijf al tijdens het traject kennis met de jongeren en helpen de Spoorzoekerinstructeurs bij het creëren van een duurzame match.

Daarom bevat dit traject onder meer een eerste kennismaking van een halve dag, om de talenten van de jongeren te ontdekken. Na de uitvoerige vorming door onze instructeurs volgt er een sollicitatieronde. Hier kiest elk bedrijf wie er bij hen mag starten. Via wekelijkse contactmomenten monitoren instructeurs actief het werkplekleren. Zo blijft een bedrijf en jongere optimaal afgestemd op elkaar.

Inschrijven als bedrijf

Is jouw bedrijf gebeten door futureproof inclusief ondernemen? Wil je de kans geven aan jonge talenten om hun basis technische vaardigheden te laten meegroeien met je bedrijf? Spoorzoeker mikt vooral op bedrijven die technische profielen zoeken, want in technische opleidingen ligt de kernexpertise. Dit project verloopt met steun van stad Antwerpen en Sporting A.

Inschrijven kan via www.spoorzoeker.eu of door een mailtje te sturen naar ine.bormans@stw.be. Meer informatie lees je op de website van Spoorzoeker.

Sectoren: 
Deel deze pagina: