"Bij BASF willen we graag de juiste man op de juiste plaats"

"Veel hoogopgeleide vluchtelingen hebben moeite om bij het juiste bedrijf in de juiste functie aan de slag te gaan. Ook bij ons: we zijn het als bedrijf niet gewoon met die doelgroep te werken. Maar we zijn ons wél bewust van de maatschappelijke relevantie. Daarom organiseerden we een bedrijfsbezoek om competenties te leren inschatten en hindernissen te detecteren." vertelt Katrien Dingemans, HR business partner bij BASF.

"Nieuwkomers die aankomen in ons land weten dikwijls niet waar ze moeten beginnen. Ook voor  hoogopgeleide vluchtelingen is het niet altijd evident om met hun diploma’s aan de slag te gaan."

"Bij BASF beseffen we de belangrijke maatschappelijke rol die we daarin kunnen spelen. En we zien ook de opportuniteiten om te beschikken over een extra poel hoogopgeleide kandidaat-medewerkers. Maar het hele proces is redelijk nieuw voor ons. Daarom startten we met een bedrijfsbezoek voor twintig nieuwkomers. Wij toonden hen ons bedrijf en vertelden hoe we werken. En zij kwamen te weten welke werkpunten ze nog hebben voor ze hier effectief aan de slag kunnen. De taal is daarbij vermoedelijk doorgaans de belangrijkste hindernis."

"Of dit bedrijfsbezoek tot een aanwerving zal leiden, weten we niet. Dat hoeft ook niet. Het is een eerste voorzichtige stap om concreet te zien welke profielen zich aanbieden en hen te tonen wat er in ons bedrijf van werknemers verwacht wordt aan competenties en veiligheid op de site. Samen met VDAB zoeken we nu graag verder uit hoe onze weg met die van geïnteresseerde nieuwkomers kan kruisen."

Lees meer over werken met nieuwkomers

Sectoren: 
Deel deze pagina: